Bilete de loterie: unde se duc încasările?

Știri

2022-10-11

Cheltuirea veniturilor din biletele de loterie nu înseamnă doar plata câștigurilor, spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni; merge mult dincolo de asta. De exemplu, pasionații de loterie se gândesc rar la centrele pentru seniori din Pennsylvania, la sălile de clasă ale școlilor publice din Florida sau la căile din Colorado. 

Bilete de loterie: unde se duc încasările?

Și, în timp ce sistemele de loterie specifice diferă de la un stat la altul, realitatea este că fiecare stat canalizează o parte din veniturile generate din vânzarea biletelor către cauze unice.

Repartizarea veniturilor din biletele de loterie

Există trei categorii majore de venituri din loterie. Acestea includ distribuția către statele în care sunt vândute biletele, cheltuielile generale și câștigurile și comisioanele plătite câștigătorilor și vânzătorilor de bilete.

Dărâma

În general, între 50 și 60% din bilet de loterie vânzările sunt plătite câștigătorilor, inclusiv câștigătorilor de premii mici și celor care au câștigat jackpot-ul. Comisioanele pentru comercianții cu amănuntul de bilete, inclusiv biletele pentru premii mai mici și jackpot-uri, primesc aproximativ 5% din încasări. Dar loteriile au costuri operaționale, cum ar fi taxele vânzătorilor, reclamele și salariile personalului, pe care trebuie să le plătească. Asta durează aproximativ 10%. Venitul rămas este împărțit între statele participante, pe baza unui model convenit, care ar putea fi numărul de bilete vândute.

Cum utilizează statele fondurile loteriei

După cum am menționat anterior, fiecare stat decide cum să-și folosească banii. Deși fondurile merg în învățământul public în majoritatea cazurilor, multe state îl dedică și altor cauze. Desigur, există multe loterie din întreaga lume, iar fiecare dintre ele are linii directoare clare cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii. 

De exemplu, 50% din vânzările de bilete Powerball și Mega Millions merg către câștigătorii loteriei. Asta înseamnă că restul de 50% se duce la administrarea loteriei, taxele legale, comisioanele retailerului și alte cauze determinate de stat (caritate, burse etc.).

În Colorado, fondurile caritabile sunt distribuite diferitelor trusturi și organizații al căror obiectiv este conservarea vieții sălbatice a statului. Prin urmare, ei susțin fauna sălbatică ori de câte ori un jucător cumpără un bilet la Loteria Colorado. În cazul Floridei, o sumă nedezvăluită de vânzări de bilete de loterie merge către pisicuța Stateal Educational Enhancement Trust Fund. În consultare cu Departamentul Educației din Florida, legislativul statului decide cum sunt cheltuiți banii.

Texas este încă un stat care consideră educația publică o cauză bună. Drept urmare, sectorul a primit peste 22 de miliarde de dolari sub formă de donații de la loterie din 1997. În Indiana, veniturile din loterie merg către Fondul Build Indiana, care ajută la derularea proiectelor orientate către organizațiile de seniori/copii, la modernizarea infrastructurii și la conservarea structurilor istorice. în cadrul statului.

Cu veniturile colectate din vânzarea biletelor de loterie din Pennsylvania, statul a cheltuit cel puțin 1 miliard de dolari pentru mai multe inițiative care vizează ajutarea persoanelor în vârstă, inclusiv serviciile de îngrijire și transportul gratuit.

Ar trebui să participe la jocurile de loterie?

Ei bine, răspunsul la această întrebare depinde de motivul pentru care se joacă la loterie. Deși există cei care să joace jocuri de loterie pentru distracție, unii oameni fac acest lucru, sperând să ajungă la jackpot-ul sau cel puțin să câștige un premiu, oricât de mic este acesta. 

Pentru cei care joacă la loterie pentru a câștiga bani, există un lucru de reținut; șansele lor de a câștiga sunt mai mici decât și-ar putea imagina. Loteriile sunt jocuri de noroc, așa că nimeni nu poate face nimic pentru a influența rezultatul. Dacă cineva nu poate face față pierderilor, atunci nu este nevoie să achiziționați bilete de loterie.

Dar acei jucători care joacă pentru distracție și sunt de acord cu pierderile? Ei bine, loteriile sunt destinate acestui gen de oameni. Mai mult decât atât, cu multe sisteme de loterie care canalizează o mare parte din veniturile biletelor lor către cauze bune, jucătorii se pot consola cu faptul că banii lor merg să ajute pe cineva, chiar dacă pierde. Prin urmare, o loterie merită jucată pentru cei cu inimi binevoitoare.

Cele mai recente știri

Plățile de miliarde de dolari provoacă febra loteriei
2022-11-22

Plățile de miliarde de dolari provoacă febra loteriei

Știri