Cel mai mare jackpot la loterie câștigat din toate timpurile

Știri

2022-03-29

Să câștigi la loterie este visul tuturor. Dar apoi, șansele de câștig sunt întotdeauna mici, indiferent de ce loto se joacă. Cu toate acestea, au existat câțiva jucători norocoși ale căror averi s-au schimbat peste noapte după ce au câștigat jackpot-urile la două dintre cele mai mari loterie: Mega Millions și Powerball. În această rundă, află cei șapte cei mai mari câștigători de jackpot la loterie din toate timpurile.

Cel mai mare jackpot la loterie câștigat din toate timpurile

1. Powerball: 1,586 miliarde de dolari

Din 2016, Powerball a deținut recordul pentru cel mai mare premiu de loterie de până acum, după ce trei jucători au împărțit 1,586 miliarde de dolari. Aceasta a fost prima dată când premiile în bani ale lotoului au depășit pragul de 1 miliard de dolari. 

Primii câștigători, un cuplu din Tennessee, au decis să opteze pentru o sumă forfetară în valoare de 327,8 milioane de dolari. Al doilea câștigător, un cuplu din Florida, a mers și el pentru suma forfetară de 327,8 milioane de dolari. Șase luni mai târziu, cei de-a treia câștigători au ieșit și au spus că doresc să-și doneze cei mai mulți bani.

2. Mega Milioane: 1,537 miliarde USD

Pe locul doi în această listă a celor mai mari câștigători la loterie din toate timpurile se află un singur jucător care și-a cumpărat biletul în Carolina de Sud în 2018. Suma forfetară calculată a fost de 878 de milioane de dolari. Nimeni nu știe cine a câștigat acest jackpot Mega Millions, dar un lucru este sigur; ei rămân cel mai mare câștigător la loto, deoarece cei 1,586 miliarde de dolari din Powerball din 2016 au fost împărțiți între trei jucători.

3. Mega Milioane: 1,05 miliarde USD

În ianuarie 2021, istoria a fost făcută din nou de un grup de loterie din Michigan numit The Wolverine FLL Club. Aceasta a fost a doua oară când jackpot-ul loteriei a depășit pragul de 1 miliard de dolari. Wolverines au stabilit o sumă forfetară și au plecat cu 557 de milioane de dolari, după toate deducerile fiscale. Acesta rămâne al treilea cel mai mare câștig la loterie din istoria loteriei Statelor Unite.

4. Powerball: 768,4 milioane de dolari

Al patrulea cel mai mare premiu la loterie din SUA a fost revendicat de Manuel Franco, care a câștigat jackpotul Powerball de 768,4 milioane de dolari în 2019. La doar 24 de ani, cetățeanul din Wisconsin rămâne cel mai mare câștigător de loterie Powerball din toate timpurile. Franco este, de asemenea, printre cei mai tineri câștigători ai Powerball. Și-a cumpărat biletul câștigător la un Speedway din Noul Berlin.

5. Powerball: 758,7 milioane de dolari

Un alt jucător norocos la loterie este Mavis Wanczyk, pe atunci un bărbat de 53 de ani din Chicopee, Massachusetts. Ea este al treilea cel mai mare câștigător al jackpot-ului Powerball. Când a câștigat jackpot-ul în 2017, premiul ei a fost cel mai important câștig unic din istoria jackpot-ului de loterie.

Interesant, după ce și-a confirmat câștigul, și-a sunat angajatorul pentru a-i spune că nu mai merge la muncă. Wanczyk a luat acasă 480,5 milioane de dolari după deduceri. Cel puțin ea câștigase bani frumoși, spre deosebire de reporterul spaniol care a renunțat la live doar pentru a-și da seama că a câștigat puțini 5.500 de dolari.

6. Powerball: 731,1 milioane de dolari

În ianuarie 2021, s-a înregistrat primul câștig de jackpot al anului. De data aceasta, un singur bilet din Maryland a câștigat loteria Powerball de 731,1 milioane USD. Aceasta a fost prima dată când jackpot-urile Mega Millions și Powerball au depășit simultan 700 de milioane de dolari. Jackpot-ul și-a câștigat un loc în cea mai mare sală a celebrității jackpot-ului Powerball și este printre cele mai discutate jackpot-uri din site-uri de loto și experti în discuțiile la loterie.

7. Powerball: 687,8 milioane de dolari

În 2018, Powerball a făcut din nou istorie când două bilete achiziționate în Iowa și New York au câștigat jackpot-ul Powerball de 687,8 milioane USD. Acest jackpot a venit la doar câteva zile după ce un bilet vândut în Carolina de Sud a câștigat jackpotul Mega Millions de 1,537 miliarde de dolari.

Cele de mai sus sunt cele mai mari șapte câștiguri de jackpot la loterie din istorie. Alte mențiuni demne includ 685 milioane dolari (Powerball), 656 milioane dolari (Mega milioane), 648 milioane dolari (Mega milioane), 590,5 milioane dolari (Powerball), 587,5 milioane dolari (Powerball), 564 milioane dolari (Powerball), 559,7 milioane dolari (Powerball) și 543 dolari. milioane (Mega Milioane).

Cele mai recente știri

Cele mai bune bonusuri de bun venit cu cardul de plată pentru jucătorii de loto online în mai 2023
2023-05-09

Cele mai bune bonusuri de bun venit cu cardul de plată pentru jucătorii de loto online în mai 2023

Știri

Promoție cazinou

MozzartBet:100% până la 2022 lei + 200 rotiri gratuite
Jucați acum

Peste 18 ani. Se aplică T&C