Loterie în diferite țări

Știri

2022-08-09

Jocurile de loterie sunt prezente în multe țări de mai bine de un secol. Guvernele le-au folosit pentru a strânge venituri pentru diferite proiecte și, de asemenea, pentru a oferi divertisment oamenilor lor. În majoritatea locurilor, loteria nu a fost respinsă, ca și alte forme de jocuri de noroc. Până în prezent, loteriile sunt încă foarte populare pe tot globul. Internetul le-a făcut și mai convenabile acum că jucătorii pot accesa loterie chiar și în afara țării lor. Iată câteva dintre cele mai mari loterie din lume în funcție de țară.

Loterie în diferite țări

Australia

Operatorii de loterie din Australia au norocul să obțină licențe la nivel de teritoriu sau de stat. Țara are atât companii de loterie din sectorul privat, cât și deținute de guvern. Prima loterie din Australia a avut loc la Sydney în anii 1880.

Deși tombola privată a fost rapid interzisă, guvernul australian a înființat Golden Casket Art Union în 1916. Loteria a fost înființată pentru a strânge bani pentru proiecte și organizații caritabile.

Astăzi, loteriile din Australia sunt operate de Tatts Group sub licență guvernamentală în fiecare teritoriu sau stat. Doar Australia de Vest are o excepție. Vânzările de loterie online sunt permise în Australia, Jumbo Interactive și Netlotto Pty fiind revânzătorii licențiați. În țară se desfășoară și loteriile de sănătate. Cel mai mare premiu de loterie din țară este de 112 milioane de dolari australieni de la loto OZ câștigat pe 6 noiembrie 2012.

Statele Unite

Statele Unite nu au nicio loterie națională. Asta pentru că existența loteriei în țară este supusă legilor fiecărui stat. Până în 2011, Statele Unite au avut un total de 43 de loterie stabilit în 43 de state diferite, unul în Puerto Rico, Insulele Virgine americane și Districtul Columbia.

Powerball a fost creat pentru a construi jackpot-uri foarte mari, Oregon, Kansas, Lowa, Virginia de Vest, Districtul Columbia, Missouri și Rhode Island fiind membri fondatori. The Big Game, cunoscut acum sub numele de Mega Millions, este un alt joc multijurisdicțional major, format în 1996 de Illinois, Massachusetts, Georgia, Virginia, Michigan și Maryland ca membri fondatori. Powerball este disponibil în 44 de jurisdicții, cu Mega Millions în 43 de jurisdicții. Wild Card 2 și Hot Lotto sunt, de asemenea, loterie majore din SUA. Loteria Powerball deține recordul celui mai mare jackpot vreodată. Premiul a fost uriaș de 1586,4 milioane de dolari.

India

Jocuri de loterie în India sunt controlate de organizațiile guvernamentale de stat. Ei respectă regulile și reglementările stabilite de guvernul federal. Loteriile private au fost interzise pentru a favoriza loteriile de stat. Kerala, Sikkim, Goa și Punjab au departamente independente de loterie. Ei efectuează extrageri de loterie cu siguranță și extrageri de loterie săptămânale.

Loteria guvernamentală este acum legală în 13 state din India. Kerala State Lotteries a obținut cel mai mare profit vreodată de 788,42 milioane Rs în 2013-2014. Departamentul are peste 100.000 de vânzători cu amănuntul și peste 35.000 de agenți autorizați. Deși fiecare stat desfășoară loterie în conformitate cu regulile și reglementările sale, India cere ca cineva să fi împlinit 18 ani și mai mult pentru a participa la o loterie. Unii jucători din statele în care jocul la loterie este interzis caută alternative online.

Regatul Unit

The Regatul Unit are o loterie națională. Loteria Națională are jocuri precum Lotto Hotpicks, Thunderball, EuroMillions și Lotto. EuroMillions se joacă la nivel european. Loteria Națională este administrată de Comisia Națională a Loteriei în regim de franciză. Acum este deținut de Grupul Camelot.

Loteria Sănătății, o nouă loterie administrată în mod privat a apărut recent. Apariția este în mare măsură influențată de cea mai recentă tehnologie care permite oamenilor să joace la loterie din confortul casei lor. Alte loterie noi din Regatul Unit sunt 49s și People's Postcode Lottery. EuroMillions și-a făcut un nume deținând cel mai mare jackpot câștigat vreodată din Europa.

Cele mai recente știri

Ghidul suprem de loterie online din 2023
2023-01-31

Ghidul suprem de loterie online din 2023

Știri