Top Austria Lotto Loterie în 2022/2023

Austriecii joacă la o serie de loterie naționale și la Euromillions la nivel european, dar de departe cea mai populară loterie de acasă este Loto austriac cunoscut sub numele de Loto 6/45. După cum sugerează și numele, jucătorii trebuie să aleagă 6 din 45 de numere la extragerile de două ori pe săptămână, miercuri și duminică, costând doar 1,2 euro.

Are un jackpot minim de 1,5 milioane de euro care se poate rula de un număr nelimitat de ori, iar cel mai mare jackpot plătit a fost de 14,9 milioane de euro în 2018. Jucătorii au și opțiunea de a adăuga 2 jocuri secundare dacă doresc.

Top Austria Lotto Loterie în 2022/2023
De unde să cumpărați bilete pentru Austria Lotto?
De unde să cumpărați bilete pentru Austria Lotto?

De unde să cumpărați bilete pentru Austria Lotto?

Cum să cumpărați bilete pentru loto Austria este simplu, deoarece biletele pentru loto Austria pot fi cumpărate personal, online sau prin aplicația mobilă. Cu peste 5.000 de agenți de loterie licențiați răspândit în toată Austria, jucătorii din țară știu să cumpere cu ușurință bilete pentru loto austriac cu un retailer din apropiere.

Alternativ, austriecii se pot înregistra pentru a juca pe win2day.at la cumpărați un bilet de loterie online. Lotto 6/45 este, de asemenea, disponibil ca o aplicație în care o chitanță electronică va fi emisă după o achiziție. Jucătorii din alte țări pot juca Loto 6/45 online prin intermediul unui site web terță parte.

De unde să cumpărați bilete pentru Austria Lotto?
Istoria Austriei Loto

Istoria Austriei Loto

Există secole de istorie a jocurilor de noroc în Austria, prima loterie fiind Loteria Genova din 1751. Loteriile au fost administrate inițial de o companie privată, dar ulterior au fost preluate de guvern. Loteriile sunt singura formă de jocuri de noroc din Austria care a fost întotdeauna legală, spre deosebire de alte forme de jocuri de noroc care au alternat între statutul legal și cel ilegal.

Deși loteriile au fost întotdeauna legale, acestea nu au fost reglementate decât în 1986, odată cu adoptarea Legii austriece privind jocurile de noroc (GspG). Scopul a fost de a supraveghea industria pentru a se asigura că toate loteriile funcționează corect. Compania Austrian Lottery Toto (schimbată ulterior în Austrian Lottery Company în 1991) a fost înființată și i s-au acordat drepturi legale de a opera loteriile în Austria.

Lotto 6/45 a fost una dintre cele cinci loterie care au fost înființate în 1986 de către compania de stat. Lotto 6/45 a fost jucat inițial o dată pe săptămână, dar datorită popularității sale a început să fie operat de două ori pe săptămână.

Formatul jocului a rămas același de la început. Interesant este că în 1990 singura licență care a fost eliberată a fost acordată Companiei austriece de loterie (Osterreichische Lotterien), făcând exploatarea lotteriilor austriece un monopol de stat și până în prezent.

Istoria Austriei Loto
Cum să joci Austria Loto

Cum să joci Austria Loto

Loto 6/45 este extras de două ori pe săptămână, miercurea și duminica, în Viena, capitala Austriei. Jucătorii aleg pur și simplu 6 numere din grupul 1-45 de numere.

Indiferent dacă joacă cu un bilet fizic sau virtual, jucătorilor li se va prezenta o grilă de numere 1-45 în care jucătorii trebuie să bifeze casetele numerelor alese. În ziua extragerii, 6 bile vor fi extrase din tobă, o bilă suplimentară acționând ca minge bonus. Dacă jucătorii se potrivesc cu toate primele 6 numere, ei sunt câștigători de jackpot.

Există două jocuri secundare care pot fi adăugate la bilet pur și simplu bifând casetele The Joker și Lotto Plus pentru a oferi mai multe oportunități de câștig. Lotto Plus permite jucătorilor să joace din nou aceleași 6 numere într-o altă tragere, dar cu nr minge bonus în curs de extragere.

Pentru un plus de 0,50 euro și șansa de a câștiga până la 150.000 de euro, jucătorii vor câștiga un premiu dacă se potrivesc cu cel puțin 3 dintre numere. Pentru jocul Joker, jucătorii nu trebuie să selecteze niciun număr, deoarece numărul de serie din 6 cifre al biletului de loto acționează ca numere ale jucătorului. Jucătorii trebuie să aibă toate cele 6 numere în ordinea corectă pentru a câștiga jocul Joker.

Cum să joci Austria Loto
Care sunt șansele de a câștiga Austria Loto?

Care sunt șansele de a câștiga Austria Loto?

Indiferent dacă jucătorii joacă Loto 6/45 în persoană sau ca o loterie online, cotele sunt foarte favorabile în comparație cu alte loterie naționale. Şansele generale de a câştiga un premiu la unul dintre cele 8 niveluri de premii ale acestei loterie sunt 1 din 12.

Cotele de a câștiga jackpotul sunt 1 la 8.145.060, ceea ce este foarte bun în comparație cu Euromilioane cu cota sa de 1 la aproape 140 de milioane. Evident, jackpot-ul este mult mai mare pentru Euromillions și biletele costă mai mult.

Premiul de al doilea nivel necesită potrivirea a 5 bile și a mingii bonus pentru șanse mult mai bune de 1 la 1.357.510 pentru a câștiga o sumă de 5/6 cifre. Cotele mai mici pe măsură ce nivelul de premiu scade. Cel mai mic nivel de premiu necesită doar ca mingea bonus să fie egalată cu o cotă de 1 din 16 pentru a primi prețul biletului înapoi.

Care sunt șansele de a câștiga Austria Loto?
Opțiuni de plată dacă câștigi jocul

Opțiuni de plată dacă câștigi jocul

Toate premiile trebuie revendicate în termen de 3 ani de la extragerea câștigătoare, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai lungă perioadă de timp din lume pentru revendicarea unui premiu. Câștiguri de 1.000 de euro sau mai puțin pot fi revendicate de la comercianții cu amănuntul licențiați de loto din toată țara.

Câștigurile între 1.000 și 80.000 de euro vor cere câștigătorului să completeze un formular de revendicare înainte de a aștepta 4 săptămâni pentru a primi plata. Câștigurile de peste 80.000 de euro vor trebui revendicate personal de la Serviciul Clienți al Loteriei Austriece din Viena. Toate câștigurile sunt plătite sub formă de sume forfetare, fără anuități disponibile.

Loto 6/45 este una dintre cele mai bune loterie online, deoarece toate câștigurile sunt fără taxe. Cu toate acestea, jucătorii din alte țări ar trebui să verifice dacă impozitele vor fi datorate în propria lor țară dacă câștigă un premiu. Jucătorii online vor primi automat câștigurile în contul lor de loterie online sau direct în contul lor bancar, în funcție de sumă, și vor fi informați prin e-mail.

Opțiuni de plată dacă câștigi jocul
Sfaturi și trucuri pentru a juca Austria Loto

Sfaturi și trucuri pentru a juca Austria Loto

Toți jucătorii conectați sau offline își pot crește șansele de câștig cumpărând mai multe bilete, jucând ca parte a unui sindicat și jucând cele 2 jocuri secundare. Cumpărând mai multe bilete, evident, îi oferă unui jucător șanse mai mari de câștig, pur și simplu pentru că joacă cu mai multe combinații de numere.

Jucând cu un sindicat permite membrilor sindicatului să cumpere mult mai multe bilete decât ar juca dacă ar juca ca persoană fizică, ceea ce duce la șanse și mai mari de câștig. Jocul celor 2 jocuri secundare oferă mai multe șanse de câștig și doar pentru o sumă relativ mică de bani în plus.

Jucătorii online își pot crește cu adevărat șansele de câștig plasând un pariu combinat sau sistem. Aceasta înseamnă să alegeți până la 12 numere în loc de cele 6 numere obișnuite. Aceste numere suplimentare vor avea ca rezultat mai multe jocuri, deoarece toate combinațiile posibile ale celor 12 numere vor fi jucate. Mai multe jocuri înseamnă statistic mai multe șanse de câștig, așa că banii în plus ar putea merita.

Jucătorii online pot beneficia și de a încheia un abonament cu site-ul lor de loterie online. Acest lucru va ajuta un jucător să introducă orice sumă de extrageri pentru o anumită perioadă de timp, asigurându-se că jucătorul nu uită să joace la loterie.

Sfaturi și trucuri pentru a juca Austria Loto