Top El Gordo Loterie în 2024

El Gordo este în spaniolă „The Big One” și este numele dat de obicei Loteriei spaniole de Crăciun (deși, pentru a fi corect, numele oficial spaniol este Sorteo Extraordinario de Navidad sau Lotería de Navidad. Se joacă în fiecare an pe 22 decembrie, și este cea mai mare loterie spaniolă – de unde și numele. Trebuie spus că, strict vorbind, termenul El Gordo se referă la premiul de vârf în orice loterie spaniolă.

(Expresia poate fi folosită și în mod destul de insultător pentru a descrie o persoană drept „The Fat One” – dar nu ne vom gândi la asta aici. Privind în termeni de premii în bani, este cea mai mare loterie din lume. Biletele costă 20 EUR , 70% din toate vânzările de bilete sunt distribuite ca premii în bani și sunt vândute atât de multe bilete încât 2,31 miliarde EUR sunt disponibile pentru premii și 720 milioane EUR pentru premiul principal ("El Gordo").

Top El Gordo Loterie în 2024
De unde să cumpărați bilete pentru El Gordo
De unde să cumpărați bilete pentru El Gordo

De unde să cumpărați bilete pentru El Gordo

Este ușor să cumpărați un bilet de loterie online pentru El Gordo. Site-ul este ușor de găsit și primitor. Spre deosebire de multe loterie, nu trebuie să fiți rezident în Spania – dacă este legal în orice țară în care locuiți să cumpărați bilete de loto, autoritățile din Spania vor fi bucuroși să vă ia banii și la fel de fericite să vă trimită câștiguri dacă ai noroc.

De unde să cumpărați bilete pentru El Gordo
Istoria lui El Gordo

Istoria lui El Gordo

El Gordo este o extragere specială a Lotería Nacional, loteria națională spaniolă condusă de Loterías y Apuestas del Estado, care este deținută de guvernul spaniol. Istoria sa merge înapoi cu mult timp; de fapt, o singură loterie din lume rulează continuu de mai mult timp decât Lotería Nacional, care a avut prima tragere la 4 martie 1812 și prima extragere de Crăciun pe 18 decembrie 1812. Din 1892 se numește Sorteo de Navidad.

Istoria lui El Gordo
Cum să joci El Gordo

Cum să joci El Gordo

Răspunsul scurt este, cumpără-ți biletul. Odată ce ai făcut asta, restul îți scapă din mâini. Așa funcționează loteria. În primul rând, biletele sunt împărțite în zece părți (numite „decimos”) și poți alege să cumperi orice, de la o parte la întregul bilet.

Numerele sunt extrase de elevii școlii San Ildefonso care, la începutul acestei tradiții, era rezervată copiilor orfani ai funcționarilor publici. O altă tradiție înrudită a fost aceea că câștigătorii vor dona o parte din premiul lor către școală. Pe măsură ce copiii desenează numerele, ei cântă rezultatele. Totul este transmis la televizor.

Copiii folosesc două cuști mari sferice, în prima fiind 100.000 de bile mici de lemn, fiecare având pe ea un număr unic de bilet din 5 cifre, de la 00000 la 99999, în timp ce în cealaltă sunt 1.807 bile mici de lemn, fiecare reprezentând un premiu. scris in euro:

  • 1 minge pentru premiul I
  • 1 minge pentru premiul II
  • 1 minge pentru premiul al treilea
  • 2 bile pentru al patrulea premiu
  • 8 bile pentru premiul al cincilea
  • 1.794 de bile pentru premiile mici
Cum să joci El Gordo
Care sunt șansele de a câștiga El Gordo?

Care sunt șansele de a câștiga El Gordo?

Şansele generale de a câştiga un premiu sunt destul de bune la 1:6.5. Desigur, asta include aproape 1800 de premii mici; dar șansele de a câștiga premiul mare și al doilea și al treilea premiu sunt de 1 la 100.000, ceea ce este considerabil mai bun decât șansele de a câștiga premiul principal la multe dintre cele mai mari extrageri de loterie din lume.

Aceasta scade la 1 din 50.000 pentru al patrulea premiu și 1 din 12.500 pentru al cincilea. Motivul pentru care aceste cote sunt mai bune decât pentru multe alte extrageri este că 70% din toate vânzările de bilete sunt returnate sub formă de premii – și acesta este un procent ridicat conform standardelor internaționale.

Care sunt șansele de a câștiga El Gordo?
Sfaturi și trucuri pentru a juca El Gordo

Sfaturi și trucuri pentru a juca El Gordo

Sfatul numărul unu ar trebui să fie probabil: dacă nu locuiți în Spania, mutați-vă acolo. următoarea poate fi să vă cumpărați biletul devreme. Biletele se pun în vânzare cu luni înainte de Crăciun, numărul care va fi vândut este mare, dar nu infinit – este o tombolă și există un moment în care vânzările se vor opri – așa că, dacă vrei să câștigi, cel mai rău lucru care se poate întâmpla este că aștepți prea mult și toate biletele au dispărut. Cumpărați un bilet întreg. Și luați în considerare găsirea unuia dintre acele site-uri web care:

  • Vă permite să cumpărați un bilet ca și cum ați fi rezident în Spania, chiar dacă nu sunteți; și
  • Conduceți un El Gordo sindicat de loto.

Dacă vă alăturați sindicatului, veți participa la câștigurile acestuia. Da, veți primi mai puțin decât ați avea dacă ați cumpăra întregul bilet unic care a câștigat premiul principal – dar șansele de a câștiga acest lucru vor fi mult mai mari.

Sfaturi și trucuri pentru a juca El Gordo