Modalități inteligente de a-ți cheltui câștigurile la loterie

Loterie

2023-01-24

Katrin Becker

Care ar fi primul lucru pe care l-ai primi dacă ai câștiga jackpot-ul mâine? Acea geantă de mână sau acea pereche de adidași de lux pe care ai avut ochii, sau o evadare în locația visurilor tale?

Modalități inteligente de a-ți cheltui câștigurile la loterie

Un aspect pozitiv al câștigului la loterie este posibilitatea de a obține independența financiară. Pe de altă parte, ar putea aduce o nouă serie de schimbări în stilul de viață. Unde pleci de aici?

Nu ar trebui să începeți instantaneu să vă aruncați în aer câștigurile la loterie. Dacă ești priceput în acest sens, poți să-ți folosești mai bine banii. Iată câteva sugestii pentru ca banii să meargă mai departe.

Achitați orice datorii restante

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți cu câștigurile la loterie este să vă plătiți datoriile, cum ar fi facturile de card de credit și împrumuturile personale. În realitate, mulți oameni care au câștigat la loterie ajung să depună faliment la scurt timp după ce își primesc banii. Este înțelept să eliminați datoria înainte de a lua în considerare opțiunile de investiții.

Dacă câștigați mai puțin de 10.000 USD, ar trebui să încercați totuși să vă plătiți datoriile cu câștigurile la loterie. Ai putea pune banii care au rămas după ce ți-ai achitat obligațiile în investiții cu risc scăzut, cum ar fi acțiuni sau fonduri mutuale. Dacă poți face asta, vei avea o sursă mai stabilă de venit pentru tot restul vieții.

Stabiliți fonduri de urgență

Luați în considerare crearea unui fond de urgență. Un fond de urgență bine finanțat va fi cel mai apropiat prieten al dumneavoastră în cazul unor facturi neprevăzute sau al șomajului.

Mărimea fondului dumneavoastră de urgență este determinată de situația dumneavoastră financiară particulară. Dacă ai un salariu consistent, de exemplu, poți economisi 3 până la 6 luni din cheltuielile de trai în economiile tale. Dacă sunteți șomer sau aveți un loc de muncă inconsecvent, soluția ideală este să economisiți cel puțin șase luni din costurile de trai în economiile dvs. de urgență.

În timp ce un câștigător la loterie nu trebuie să-și facă griji pentru următoarea cină, poate avea dificultăți în alte aspecte ale vieții lor. Așadar, înainte de a decide cum să-ți folosești câștigurile la loterie, stabilește un minim de câteva mii de dolari pentru a acoperi orice facturi neprevăzute. Procedând astfel, veți garanta că puteți trăi bine din câștigurile la loterie.

Pune bani în investiții cu risc scăzut

Mulți câștigători la loterie cheltuiesc câștigurile pe active cu risc ridicat, cum ar fi obligațiuni, acțiuni și fonduri mutuale. Deși investiția este o metodă excelentă de a vă gestiona numerarul, ar trebui să vă gândiți la alternativele dvs. sau, de preferință, să discutați cu un consilier.

Dacă nu sunteți precaut cu abordarea dvs. de investiții, este posibil să ajungeți într-o situație financiară mai proastă decât înainte de a câștiga la loterie. Multe lucruri pot cauza acest lucru. Investițiile în acțiuni riscante sau în fonduri mutuale scumpe sunt două astfel de scenarii. Nu încercați să vă gestionați singur câștigurile la loterie dacă nu aveți idee cum să investiți.

Evaluează-ți planul imobiliar

Scopul planificării succesorale este de a se asigura că bunurile unei persoane sunt protejate și gestionate în caz de deces sau incapacitate.

Câștigă la loterie înseamnă că planul tău imobiliar devine și mai crucial, deoarece valoarea și complexitatea activelor tale se vor schimba dramatic. Le datorați copiilor și nepoților tăi să faci tot ce poți pentru a păstra intactă bogăția generațională.

Configurați-vă pentru pensionarea dvs

Mulți oameni își desfășoară viața de zi cu zi și cariera fără să se gândească prea mult la posibilitatea de a se pensiona. Toți cei care dețin un loc de muncă plătit trebuie, în cele din urmă, să renunțe. Este regretabil, dar așa stau lucrurile.

Un câștigător la loterie trebuie să înceapă să economisească pentru pensie imediat, astfel încât să își poată menține nivelul de trai actual odată ce a renunțat la muncă. Dacă nu sunteți sigur de câți bani va trebui să economisiți în fiecare lună pentru a acoperi cheltuieli precum inflația, costurile asistenței medicale și numărul de persoane care depind de dvs., cel mai bine este să consultați un consilier financiar competent.

În plus, consilierul vă va instrui unde să vă investiți câștigurile la loterie, astfel încât să aveți suficient pentru pensionare. Fondurile mutuale sau un IRA sunt două posibilități cu risc scăzut.

Donează pentru cauze caritabile

Majoritatea oamenilor cred că câștigătorii la loterie sunt egoiști și își fac griji doar pentru ei înșiși atunci când câștigă o cantitate mare de bani. Deși acest lucru poate fi corect pentru unii, mulți câștigători de loterie aleg să-și doneze premiile unor organizații de caritate, mai degrabă decât să le risipească pe toate pentru ei înșiși.

Luați în considerare să donați o parte din câștigurile de la loterie către organizații de caritate înainte de a selecta cum să le cheltuiți. Acest lucru vă va permite să contribuiți la îmbunătățirea lumii în timp ce vă folosiți bogățiile jackpot-ului.

Gânduri finale

Să câștigi la loterie ar putea fi unul dintre cele mai grozave lucruri care ți s-au întâmplat vreodată. Cu toate acestea, în loc să vă cheltuiți câștigurile de la loterie dintr-o dată, trebuie să le folosiți bine. În timp ce unii vă pot spune că puteți face orice doriți cu banii dvs., vă sfătuim cu tărie să nu faceți acest lucru.

Dacă câștigi loterie, este o oportunitate excelentă de a te ajuta pe tine, familia ta și pe ceilalți. Așadar, înainte de a începe cumpărăturile, asigurați-vă că aplicați aceste strategii inteligente pentru a vă folosi mai bine câștigurile la loterie.

Cele mai recente știri

BetGames lansează primul său joc de loterie online Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansează primul său joc de loterie online Instant Lucky 7

Știri