Top Powerball Loterie în 2024

Una dintre cele mai mari loterie de astăzi este Powerball, cunoscută anterior ca Lotto America. Loteria este condusă de o organizație non-profit care cuprinde mai multe corporații și lobbyști din SUA care lucrează sub o singură umbrelă, numită Asociația Loteriei Multistate (MUSL). Powerball este disponibil în 45 de state din SUA și Districtul Columbia, Insulele Virgine ale SUA și Puerto Rico.

În timp ce această loterie online are sediul în Statele Unite, pot participa jucători din afara țării. Cu toate acestea, trebuie să-și cumpere fizic biletele în oricare dintre jurisdicțiile de vânzare de bilete Powerball.

Top Powerball Loterie în 2024
De unde să cumpărați bilete pentru Powerball?
De unde să cumpărați bilete pentru Powerball?

De unde să cumpărați bilete pentru Powerball?

În cele 45 de state, Districtul Columbia, Insulele Virgine ale SUA și Puerto Rico, jucătorii pot cumpăra bilete pentru Powerball din benzinării, magazine de proximitate sau magazine alimentare. Pentru înregistrare, biletele de loterie Powerball nu sunt vândute în Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah și Alabama.

Cum să cumpărați un bilet de loterie online

Biletele de loterie Powerball pot fi achiziționate și online. Dar doar în câteva state jucătorii își pot cumpăra bilete la jocuri de loterie online, care sunt Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, Carolina de Nord, Dakota de Nord și Pennsylvania.

Pentru evidență, există site-uri specifice unde biletele Powerball sunt vândute legal în statele menționate mai sus. Aceste site-uri sunt administrate fie de corporația de loterie de stat, fie de guvern. Jucătorii care cumpără bilete de pe site-uri terțe riscă să-și piardă câștigurile.

De unde să cumpărați bilete pentru Powerball?
Istoria Powerballului

Istoria Powerballului

Istoria Powerball începe în 1988, când era cunoscut sub numele de Lotto America. Dar apoi, în 1992, a devenit Powerball. Prima tragere la sorti Powerball a avut loc pe 22 aprilie 1992.

Când Powerball a fost introdus, a început să folosească două tobe pentru a trage numerele câștigătoare, un model de loto care a fost adoptat și de alte loterie online populare inclusiv Mega Millions, Powerball din Australia, Thunderball din Marea Britanie, EuroMillions și Eurojackpot.

Cei mai mari câștigători Powerball

De-a lungul anilor, au fost mulți câștigători Powerball. Începând cu 2021, cel mai mare câștigător de Powerball este Manuel Franco, un tânăr de 18 ani din Wisconsin, care a câștigat uimitor de 768,4 milioane de dolari în martie 2019. Cu toate acestea, cel mai mare premiu Powerball rămâne 1,586 de miliarde de dolari, dar a fost împărțit între trei câștigători din Florida. California și Tennessee.

Istoria Powerballului
Taxe Powerball

Taxe Powerball

Pe lângă cerințele de jurisdicție și vârstă, jucătorii trebuie să cunoască regimul fiscal. Powerball și alte loterii sunt supuse impozitelor atât federale, cât și poate de stat.

Taxe federale Powerball

Începând cu 2021, câștigătorii Powerball plătesc 25% către Internal Revenue Service (IRS). Acest lucru se aplică tuturor câștigurilor de peste 5.000 USD.

Taxe de stat Powerball

Când vine vorba de impozitele de stat, acestea variază în funcție de legile fiscale ale statului. Unele state, inclusiv Pennsylvania, California, New Hampshire, Delaware, Florida, Dakota de Sud, Washington, Tennessee, Texas și Wyoming, nu taxează loteriile. Cu toate acestea, ca Maryland și Washington DC iau aproape 9% din impozitele de stat.

În ceea ce privește câștigătorii din afara Statelor Unite, există o taxă forfetară de 30%.

Taxe Powerball
Cum să joci Powerball online?

Cum să joci Powerball online?

Powerball din SUA este printre cele mai accesibile loterie pentru a juca. Practic, numerele câștigătoare Powerball sunt extrase din două tobe. Prima tobă are bile albe (WB) numerotate de la unu la 69, în timp ce a doua tobă are bile roșii, altfel cunoscute sub numele de bile de putere (PB), numerotate de la unu la 26.

Pentru a intra în joc, un jucător trebuie să cumpere mai întâi un bilet, la prețul de 2 USD fiecare. Următorul pas este să alegeți cinci numere de bile albă de la prima tobă și un număr de bilă roșie de la a doua tobă. Cei care nu doresc să aleagă singuri numerele pot opta pentru opțiunea auto-pick (selegere rapidă), unde numerele din ambele tobe sunt alese automat.

Pentru a câștiga marele premiu Powerball, jucătorii trebuie să ghicească corect toate cele cinci numere de la prima tobă și numărul de la a doua tobă. Dar apoi, există câteva alte modalități de a câștiga această loterie, chiar dacă jucătorii pierd marele premiu.

Nu uita sa verifica rezultatele powerball după ce ai jucat acest joc.

Ce este Powerball Power Play?

În 2021, Powerball a adăugat o altă funcție interesantă numită Power Play. Pentru început, acesta este un simbol care mărește câștigurile de până la cinci ori atunci când premiul este de 50.000 USD și de până la 10 ori când premiul este sub 150.000 USD. Activarea unui Power Play costă 1 USD în plus. Pentru înregistrare, Power Play este disponibil în toate statele și jurisdicțiile în care sunt vândute bilete Powerball, cu excepția Californiei.

Cum să joci Powerball online?
Care sunt șansele de a câștiga Powerball?

Care sunt șansele de a câștiga Powerball?

Toți cei care cumpără un bilet Powerball au speranța de a câștiga premiul principal, sau cel puțin oricare dintre celelalte recompense mai mici. Dar atunci, este o performanță atât de provocatoare acum că șansele de a câștiga Powerball sunt atât de mici.

Mai jos sunt câteva dintre premiile Powerball, cum să le câștigi și șansele.

  • Marele Premiu de 40 milioane USD+ (5WB + PB): Cota este una la 292.201.338
  • 1.000.000 USD (5WB): Cotele sunt una la 11.688.053
  • 50.000 USD (4WB + PB): Cotele sunt una la 913.129
  • 100 USD (4WB): Cotele sunt una la 36.525
  • 100 USD (3WB + PB): Cotele sunt una la 14.494
  • 7 $ (3WB): Cotele sunt una la 580
  • 7 $ (2WB + PB): Cotele sunt una la 701
  • 4$ (1WB + PB): Cotele sunt una la 92
  • 4 $ (0WB+ PB): Cotele sunt una la 38
Care sunt șansele de a câștiga Powerball?
Opțiuni de plată Powerball

Opțiuni de plată Powerball

Când vine vorba de opțiuni de plată, există două metode disponibile.

Câștigătorii cu mai puțin de 600 USD își pot revendica banii la un furnizor de loterie din statul în care și-au cumpărat biletul. În ceea ce privește câștigătorii jackpot-ului, aceștia își pot revendica premiul în bani ca o sumă forfetară plătită în două rate sau rate plătite în peste 30 de ani.

Plățile forfetare atrag impozite mai mari, iar suma totală este mai mică, în timp ce în cazul anuităților, suma impozitului este mai mică, iar fiecare tranșă este mai mare cu 5%.

Extrageri Powerball

Extragerea Powerball din SUA are loc de trei ori pe săptămână: luni, miercuri și sâmbătă la 22:59 ET.

Opțiuni de plată Powerball
Sfaturi și trucuri pentru a juca Powerball

Sfaturi și trucuri pentru a juca Powerball

Din șansele Powerball discutate mai sus, este clar că atingerea marelui premiu Powerball sau câștigarea oricărui alt premiu este un munte de urcat. Acest lucru se datorează faptului că cote la loterie sunt atât de subțiri. Dar asta nu înseamnă că câștigarea acestui joc este imposibil. Deși este pur și simplu un joc de noroc, unele strategii pot ajuta jucătorii să-și mărească șansele de câștig.

Primul sfat important pentru a crește șansele de câștig este cumpărarea mai multor bilete, desigur, cu numere Powerball diferite. În timp ce un jucător ar putea fi nevoit să cheltuiască o mulțime de bani pe bilete, poate merita dacă atinge oricare dintre marile premii.

Un alt sfat pro este să vă concentrați pe numerele standard câștigătoare Powerball. În timp ce toate numerele au șansa de a fi extrase, unele au fost extrase în mod repetat.

Aderarea la bazinele de loterie este, de asemenea, o altă strategie de a câștiga Powerball. Când joci ca familie, prieteni sau colegi, șansele sunt mari ca unul dintre membrii piscinei să poată atinge jackpot-ul. Dar deficiența este că premiul în bani va trebui împărțit.

Sfaturi și trucuri pentru a juca Powerball
Încheierea

Încheierea

Acesta este sfârșitul acestui ghid despre cum să joci la loterie online. Deși câștigarea la loteria Powerball pare imposibil, merită încercat cumpărând un bilet de loterie online. Cu toate acestea, jocurile de noroc responsabile ar trebui să rămână întotdeauna o prioritate.

Încheierea

Cele mai recente știri

Biletul Powerball de 1,76 miliarde de dolari vândut în California după potrivirea tuturor celor șase numere
2023-10-15

Biletul Powerball de 1,76 miliarde de dolari vândut în California după potrivirea tuturor celor șase numere

Inevitabilul s-a întâmplat în sfârșit! Pe 12 octombrie 2023, un singur bilet vândut în California, Statele Unite, a câștigat jackpotul Powerball. Asta după ce norocosul jucător a egalat toate cele șase numere la extragerea de miercuri pentru a câștiga jackpot-ul de 1,765 miliarde de dolari. Jackpot-ul are o valoare în numerar de 774,1 milioane de dolari.

Premiul de 1,04 miliarde de dolari este pus în mână după cea mai recentă extragere Powerball
2023-10-02

Premiul de 1,04 miliarde de dolari este pus în mână după cea mai recentă extragere Powerball

După o tragere la sorți organizată pe 30 septembrie 2023, jackpot-ul Powerball a depășit pragul uluitor de 1 miliard de dolari. Asta după ce jackpot-ul a fost nerevendicat pentru a ajunge la 1,04 miliarde de dolari, cu o valoare în numerar de 478,2 milioane de dolari pentru următoarea extragere de luni seara.