Lozuri răzuibile

January 10, 2023

Razuri sau loterie: care este cel mai bun pariu

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserAdriana PopescuLocaliser

Te-ai întrebat vreodată dacă cardurile răzuibile sau loteria oferă cote mai bune? Cardurile răzuibile sunt plăcute și pot fi câștigate fără a cheltui nimic. Sunt jocuri de noroc, așa că mulți preferă jocurile bazate pe abilități, în special online.

Razuri sau loterie: care este cel mai bun pariu

Loteria oferă un profit mai mare decât cardurile răzuibile. Din păcate, șansele de a câștiga la loterie sunt astronomic scăzute și este destul de puțin probabil să faci asta vreodată. Cardurile răzuibile, pe de altă parte, au jackpot-uri semnificativ mai mici, dar plăți mai frecvente. Prin urmare, cărțile răzuibile sunt un pariu mai bun din punct de vedere financiar decât jocul la loterie.

Acest articol explică modul în care funcționează cardurile răzuibile, șansele de câștig, cât de mult poți câștiga și cum vei fi plătit dacă vei câștiga.

Ce sunt Scratch Cards?

Cărțile răzuibile, cunoscute și sub denumirea de răzuire sau răzuitoare, sunt un tip de joc de noroc care este similar cu loteria, dar este semnificativ mai ușor de jucat și oferă premii rapide. Jocuri de răzuit sunt uneori denumite jocuri instant din acest motiv.

Atât modelele, cât și jocurile care sunt jucate cu carduri răzuibile pot fi variate. Totuși, procesul pentru câștigarea unui card răzuibil este același, indiferent de produs: pur și simplu zgârieți stratul argintiu pentru a vă dezvălui premiul.

În cele mai multe cazuri, premiile oferite de cărțile răzuibile nu sunt nici măcar aproape de a fi comparabile cu cele oferite de jackpot-urile la loterie. Câștigurile încep de la un dolar și pot ajunge la milioane de dolari în total.

Este simplu să pui mâna pe jocuri de răzuit, deoarece le poți cumpăra la aproape orice benzinărie sau magazin din colț. În timp ce prețul unui bilet de loterie poate ajunge până la 1 EUR, valoarea unor cărți răzuibile poate ajunge până la 100 EUR. Cardurile mai scumpe au, de obicei, premii mai mari asociate cu ele.

Cum se compară cu loteria?

Loteriile implică adesea selectarea numerelor dintr-un grup predeterminat de până la 69 de cifre.

După ce ați luat decizia, va trebui să completați o fișă de joc cu numerele alese și să o oferiți unui reprezentant al loteriei. Funcționarul va introduce opțiunile dvs. într-un sistem computerizat, care va imprima apoi un bilet de loterie care să se potrivească cu biletul dvs.

Extragerile de la loterie au loc de obicei de două ori pe săptămână, de obicei sâmbăta și miercurea. Oficialii loteriei folosesc o mașină specializată preîncărcată cu bile care poartă toate numerele în timpul extragerii.

Bilele sunt eliberate din mașină la întâmplare. Vi se acordă jackpot-ul dacă toate numerele imprimate pe bilet se potrivesc exact cu numerele imprimate pe una dintre bilele pe care aparatul le-a împins afară. Secvența în care apar numerele pe bilet este irelevantă.

Dacă mai mult de o persoană ghicește numerele câștigătoare, potul va fi împărțit proporțional între ele. Dacă nu există un câștigător norocos, jackpot-ul crește până la următoarea extragere. Un jackpot mai mare înseamnă de obicei că mai mulți oameni vor participa la următoarea extragere în speranța de a câștiga o bucată din plăcintă.

Care sunt sansele?

Lozuri și jocurile de loterie se bazează în întregime pe șansă. Când joci un joc de noroc, nu ai niciun control asupra rezultatelor în comparație cu jocurile de îndemânare.

Cunoașterea cotelor înainte de a plasa un pariu vă va ajuta să luați o decizie mai informată. Loteria și cărțile răzuibile continuă să fie jucate pe scară largă, deoarece oferă posibilitatea de a câștiga sume substanțiale de bani cu o investiție mică.

Cote de răzuit

Două componente principale determină șansele de răzuit. Există un anumit număr de bilete de vânzare și un anumit număr de premii pentru fiecare joc.

De exemplu, dacă sunt produse 20.000.000 de bilete și sunt oferite 6.000.000 de jackpot-uri, șansele totale de câștig sunt 1 din 3,33. Șansele de a câștiga o recompensă fluctuează atunci când biletele sunt vândute și eliminate din extragere.

Ca un serviciu pentru clienții lor, mai multe organizații de loterie fac publice sumele premiilor revendicate și nerevendicate din cardurile lor răzuibile. Acest lucru vă poate ajuta să decideți dacă să cumpărați sau nu un anumit card permițându-vă. Puteți folosi aceasta pentru a estima câte jackpot-uri lunare sunt încă disponibile.

Jocurile și numărul de premii pot afecta, de asemenea, cotele. În general, șansele de a câștiga premiul superior sunt 1 la un milion, în timp ce șansele de a câștiga unul dintre premiile inferioare sunt 1 la 3,33.

Costul unui bilet va varia în funcție de suma de bani pusă în joc; unele au un premiu maxim de 100.000 EUR, în timp ce altele, precum Multiplicatorul 200x, au un premiu maxim de 2.000.000 USD. Costul unui bilet de loterie tinde să crească proporțional cu valoarea premiului cardului răzuibil.

Cote la loterie

Câștigarea la loterie depinde de doi factori: dimensiunea fondului și numărul minim de cifre potrivite necesare pentru a revendica un premiu. Luând ca exemplu loto canadian 6/49, șansele de a câștiga la loterie se bazează pe potrivirea a 6 numere dintr-un grup de 49. Cu cât potriviți mai multe numere, cu atât șansele sunt mai slabe.

Jackpot-ul lui Lotto 649 începe de la 5 milioane de dolari și crește până când cineva câștigă. Șansele de câștig sunt 1 la 13.983.816. Pentru a câștiga, trebuie să alegeți 6 dintre cele 6 numere dintr-un grup de 49. În plus, dacă mai mult de o persoană atinge jackpot-ul prin potrivirea tuturor celor șase numere, banii sunt împărțiți în mod egal.

Atingerea a cinci numere are o probabilitate de 1 din 55.492, deși plata este de obicei foarte mică. În esență, probabilitatea de a câștiga la loterie este de 1 la 14 milioane și nu există strategii pentru a îmbunătăți aceste cote. Atât cotele, cât și prețul biletelor și plățile sunt extrem de diverse. Probabilitatea de câștig este proporțională cu numărul de bilete vândute și cu numărul de numere care trebuie egalate.

Bilele albe din Powerball și Mega Millions vin fiecare în seturi de 69 și, respectiv, 70. Deci, șansele de a câștiga jackpotul Powerball sunt de 1 la 292,2 milioane, ceea ce este ușor mai bun decât șansele Mega Millions de 1 la 302,5 milioane.

Șansele de a câștiga Powerball sunt într-adevăr mai rezonabile. Cu toate acestea, șansele de a câștiga oricare jackpot sunt mult mai mici decât șansele de a fi lovit de fulger sau mâncat de un rechin.

Sunt lozurile mai bune decât loteria?

Loteria plătește mai mult decât premiile răzuibile, dar câștigarea la loterie este o șansă lungă. În comparație, șansele de răzuit în cel mai rău scenariu sunt 1 din 12.

Loteriile și cardurile răzuibile au aceeași caracteristică în care premiile mai mici sunt cele mai frecvent câștigate. Şansele tale de a alege numărul potrivit dintr-un set de şase sunt mai mari decât cele de a le alege pe toate şase. 

Cardurile răzuibile au o diferență uriașă în numărul de cărți tipărite pentru cele mai mici recompense, comparativ cu numărul de cărți tipărite pentru cele mai mari premii. Ca urmare, majoritatea răzuirilor cu un câștigător vor fi eligibile doar pentru sume mai mici.

Este de la sine înțeles că, dacă șansele de a câștiga vreo recompensă la o loterie sau la o carte răzuită sunt una din douăzeci și patru și, respectiv, una din doisprezece, atunci este foarte probabil să câștigi un premiu dacă achiziționezi unul dintre aceste jocuri cel puțin o dată. la fiecare douăsprezece achiziții.

Nu uitați că premiile de 2 € sunt cel mai ușor de câștigat. De aceea, șansele de 1 în 24 și 1 în 12 vă vor aduce probabil 2 EUR dacă câștigați. De asemenea, sugerează că, dacă investiți aceeași sumă de bani atât în bilete de loterie, cât și în răzuire, vă veți dubla banii pe acestea din urmă.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, supranumită „Lotto Lorekeeper” la LottoRanker, își valorifică abilitățile meticuloase de cercetare și profunzimea culturală din Kerala, India, pentru a face lumină asupra fenomenelor loteriei globale. Dotată cu un simț acut al detaliilor și o înclinație pentru date, ea pătrunde adânc în lumea loteriei, dezvăluind pietre prețioase ascunse și modele în tendințe.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Cele mai recente știri

Cheltuieli la nivel mondial la loterie: tendințe și impact
2023-11-21

Cheltuieli la nivel mondial la loterie: tendințe și impact

Știri