Știri

March 14, 2023

433 de câștigători ai jackpotului într-o singură tragere la loterie – este neplauzibil?

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Rapoartele conform cărora 433 de persoane din Filipine au câștigat marele premiu al unui loto susținut de guvern, în valoare totală de 236 de milioane de pesos (aproximativ 4 milioane de dolari), i-au determinat pe mai mulți oameni să se oprească.

433 de câștigători ai jackpotului într-o singură tragere la loterie – este neplauzibil?

Acest lucru a determinat, în mod oarecum previzibil, solicitări de investigare a originii acestui rezultat „aproape imposibil”. Cu toate acestea, acest scenariu nu este atât de exagerat pe cât ar putea părea după ce luați în considerare unele elemente fundamentale ale probabilității și ale naturii umane.

Cum funcționează loteria?

În esență, este destul de simplu. Oamenii plătesc câțiva dolari pentru un bilet de loterie cu o serie de numere imprimate pe el. Loteria, care este de obicei condusă de un guvern de stat sau local, selectează o colecție de numere la întâmplare o dată pe zi. Dacă cifrele tale se potrivesc cu cele de pe biletul de loterie, vei câștiga o parte din încasări, în timp ce guvernul păstrează restul.

Ai o șansă de 1 din 13.983.816 câștigând jackpot-ul la loterie atunci când alegeți șase cifre dintr-o selecție de 49 de numere. Există o șansă de una din aproape 14 milioane să se întâmple. Puteți spera să câștigați o singură dată în 269.000 de ani dacă cumpărați bilete de loterie o dată pe săptămână.

Dar adevărul nefericit este că șansele la mai multe loterie sunt semnificativ mai slabe decât ceea ce tocmai s-a menționat. Mega Millions, o loterie majoră cu mai multe state, cu cote de aproximativ 1 la 175.711.536.
Având în vedere câți oameni câștigă la loterie, unii pot fi considerați norocoși la 175.711.536 de cote.

Câștigători multipli la loterie — Sunt posibile 433 de jackpot-uri?

Nu există nicio modalitate de a calcula șansele reale de a primi unul dintre cele 433 de bilete câștigătoare fără a determina câte bilete au fost vândute.

Săptămâna aceasta, o estimare ridicol de scăzută de „unul dintr-un urmat de 1.224 de zerouri” a fost diseminată pe scară largă pe baza presupunerii că 10 milioane de bilete ar fi vândute. Aveți o probabilitate mai mare de a obține capete de 2.000 de ori la rând cu o monedă standard decât de a obține capete de atâtea ori.

Există o mulțime de date despre teorii și comportament psihologic pe care această aproximare nu le ia în considerare. Există 28.989.675 de combinații potențiale de numere, dar acest calcul implică faptul că fiecare persoană care cumpără un bilet are o probabilitate egală de a alege unul dintre acele numere.

Unele perechi sunt mult mai proeminente decât altele în întreaga lume.

Din acest motiv, utilizarea unui generator de numere aleatorii este încurajată cu tărie de majoritatea experților din industrie ori de câte ori este practic. Chiar dacă nu vă va crește șansele de a obține numerele câștigătoare, ar putea reduce probabilitatea de a împărți potul cu alții dacă câștigați. 

Loteria a fost păcălită?

Vânzarea a 433 de bilete câștigătoare nu oferă nici măcar suficientă dovadă de ilegalitate pentru a justifica investigații suplimentare. Ar fi intrigant să aflați câte persoane au achiziționat acest set special de numere în săptămânile anterioare sau dacă alte configurații numerice vând și câteva sute de bilete.

Probabil, această cifră nu este ieșită din comun, având în vedere informații anecdotice de la loteriile anterioare.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare miile și miile de loterie identice care se desfășoară anual în întreaga lume, dintre care marea majoritate nu sunt niciodată raportate în știrile internaționale. Deși este extrem de puțin probabil să apară astfel de rezultate la o singură extragere la loterie, ele nu sunt deloc imposibile să apară la o singură loterie.

Teoriile conspirației abundă ori de câte ori o persoană câștigă la loterie. Totuși, cel mai proeminent exemplu este atunci când marele FC Barcelona Xavi a câștigat o loterie secretă pentru scurt timp după ce s-a mutat în Qatar.

Cu toate acestea, este destul de probabil ca singura ciudățenie statistică adevărată în joc aici este că impresia de aleatorie a atât de mulți oameni i-a determinat să urmeze modelul de numere identice. Totuși, probabil că nu este o idee bună să rămâi și să cumperi imediat un bilet de loterie.

În plus, trebuie să vă amintiți că combinația norocoasă din loteria din Filipine nu este mai puțin probabil să fie extrasă în comparație cu orice altă combinație. Cotele ca numerele 9, 18, 27, 36, 45 și 54 să fie alese sunt identice cu alte numere, cum ar fi 1, 18, 19, 28, 30 și 46.

O listă rapidă neobișnuită a câștigătorilor loteriei

Desigur, fiecare extragere la loterie este o afacere uriașă pentru câștigători și fiecare jackpot este un motiv de sărbătoare, dar din când în când apar numere care sunt prea neobișnuite pentru a fi ignorate. Există mai mulți câștigători sau modelul numerelor este foarte neregulat. Câteva rezultate anterioare incredibile sunt enumerate mai jos.

133 Oameni sparg Jackpotul

Sâmbătă, 14 ianuarie 1995, 133 de jucători au împărțit un premiu Loto de 16,2 milioane de lire sterline după ce au lovit cifrele 7, 17, 23, 32, 38 și 42. Au fost aceste numere aparent aleatorii alese întâmplător de atât de mulți cumpărători de bilete? S-a constatat că toate au apărut în coloanele din mijloc ale fișei de joc. Fiecare câștigător a primit o sumă semnificativă de 122.510 GBP.

Un pic de Lotto Deja Vu

Când numerele 4, 15, 23, 24, 35 și 42 au fost extrase la loteria Bulgariei pe 10 septembrie 2009, atenția internațională a fost atrasă asupra evenimentului. În mod normal, nu ar ridica sprâncene, dar tragerea anterioară a avut loc acum patru zile și au apărut și numere identice. Se raportează că alegerea acelorași cifre care au apărut recent o strategie comună între mulți jucători; în timp ce niciunul nu a câștigat pe 6 septembrie, un record istoric de 18 persoane au împărțit marele premiu săptămâna următoare. Probabilitatea ca acest lucru să se întâmple la loteria bulgară este estimată la una din patru milioane.

Lucky Seven

În timp ce nimeni nu a câștigat jackpot-ul la extragerea Loto de miercuri, 4.082 de persoane au câștigat prin potrivirea celor cinci numere principale. 

  • Pe 15 martie 2017, doar 30 de persoane care au cumpărat bilete și și-au verificat numerele s-au potrivit corect cu toate cele cinci numere cheie. 
  • Cinci dintre cele mai proeminente numere, 7, 14, 21, 35, 41 și 42, sunt multipli de șapte, adesea considerați o cifră norocoasă.
  • Datorită naturii variabile a plății nivelului de premii Match 5 pe baza numărului total de câștiguri și a mărimii potului, toți câștigătorii din această categorie au primit 15 GBP fiecare.
  • Ei ar fi putut împărți premiul între cei 4.082 de jucători dacă cei 41 ar fi fost un 28, cu condiția ca toți să fi ales să joace multipli de șapte ulterioare.

Ce ne arată toate acestea

Deoarece există atât de multe loterie și câștigătorii sunt aleși aleatoriu, este practic sigur că vor apărea ocazional rezultate bizare sau întâmplătoare. Acest lucru se datorează naturii aleatorii a procesului de desen. Jucătorii care își aleg numerele pe baza tendințelor sau a rezultatelor anterioare au șanse mai mari de câștig. Cu toate acestea, desene neașteptate ca acestea arată că mulți alți participanți adoptă aceeași strategie.

Cel mai bine este să evitați astfel de secvențe și să alegeți în loc de ceva mai aleatoriu, deoarece acest lucru va face mai puțin probabil să fiți nevoit să împărțiți o recompensă mare cu altcineva dacă numerele dvs. sunt alese. Deoarece fiecare combinație posibilă are o probabilitate egală de a fi extrasă, depinde în totalitate de dvs. să vă selectați numerele în orice mod considerați potrivit. Înainte de următoarea extragere majoră, vă puteți selecta numerele online sau vizitând un magazin autorizat.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Simptomele ne pot afecta viața de zi cu zi, dar tratamentul este disponibil!
2024-05-20

Simptomele ne pot afecta viața de zi cu zi, dar tratamentul este disponibil!

Știri