6 fapte interesante despre loterie

Știri

2022-11-15

Fie că este un pragmatist care nu s-ar gândi niciodată să joace la loterie sau un plin de speranță care visează să devină bogat peste noapte, un fapt încăpățânat este că loteria este o fiară captivantă, iar numărul mare de oameni care accesează site-urile de loto spune totul. 

6 fapte interesante despre loterie

În plus, este o industrie masivă care aduce miliarde de dolari în fiecare an; prin urmare, este mai mare decât orice altă formă de divertisment. Dar ce face cu adevărat loteriile atât de interesante? Ei bine, acest articol analizează șase fapte interesante despre jocuri de loterie.

Cel mai mare jackpot câștigat vreodată a fost de peste 1,5 miliarde de dolari

Unii s-ar putea să se întrebe cât de mare poate fi un jackpot la loterie. Se dovedește că poate fi incredibil de mare. Majoritatea jucătorilor de loterie sunt familiarizați Powerball SUA, un joc cu mai multe state pe care oamenii îl pot juca din aproape oriunde în Statele Unite. Această loterie este cunoscută pentru că a generat cel mai mare jackpot din istorie la 1,586 miliarde de dolari în 2016. Câștigurile au fost împărțite între trei bilete, dar ne-am putea imagina dacă acesta ar fi fost câștigat de un singur jucător.

Creierul oamenilor este uneori păcălit să cumpere bilete de loterie

De multe ori, creierul oamenilor este păcălit cumpărând bilete de loterie. Asta pentru că ei văd câștigători și nu învinși mediatizati. Procedând astfel, furnizorii de loto înșală oamenii făcându-le să creadă că pot câștiga. În unele cazuri, jucătorii cred că pot câștiga după o serie de înfrângeri. Alții chiar cred că dacă joacă mult timp (mulți ani), în cele din urmă vor câștiga. 

În plus, ar fi păcat ca cineva care joacă de ani de zile să se oprească dintr-o dată. Ar prefera să continue să se joace pentru a evita să fie batjocoriți de colegi.

Este mai puțin probabil ca jucătorii să câștige decât își imaginează

Ei bine, șansele de a câștiga un jackpot la loterie sunt foarte mici pentru fiecare jucător. Cu toate acestea, probabil că jucătorii nu realizează acest lucru dacă cumpără bilete. De exemplu, șansele ca un jucător să câștige jackpotul Powerball sunt 1 la 292.201.338. Cotele devin și mai mari când vine vorba de Mega Millions (1 din 302.575.350). Da, în timp ce jocul la loterie este distractiv, poate fi descurajator când se ia în considerare șansele.

A juca fiecare număr posibil nu garantează un câștig

Dacă un jucător cumpără suficiente bilete pentru a juca fiecare combinație posibilă de numere, ar putea ajunge să cheltuiască mai mult decât poate plăti jackpot-ul de la loterie. Mega Milioane, de exemplu, oferă aproximativ 302 milioane de combinații de numere diferite pe care le puteți juca, fiecare bilet costând 2 USD. Asta înseamnă că ar trebui să cheltuiască aproximativ 604 de milioane de dolari dacă ar fi să joace orice combinație posibilă. Ar fi mult peste plata jackpotului.

Nu toate biletele câștigătoare sunt valorificate

Sigur, un bilet de loterie câștigător poate schimba definitiv viața oricui. De fapt, jucătorii care credeau că nu au nicio șansă nu vor mai juca niciodată după ce au câștigat la loterie. Deci, dacă unul joacă, își verifică biletul, nu? 

Dar, după cum se dovedește, unele loterie produc câștigători care nu ajung niciodată pentru a-și ridica câștigurile și chiar încercările organizatorilor de a ajunge la ei se dovedesc inutile. Drept urmare, oamenii pierd miliarde de dolari în fiecare an. Prin urmare, este recomandabil ca jucătorii să-și verifice biletele de fiecare dată când au jucat; poate că au câștigat.

Aproape jumătate dintre câștigătorii loteriei continuă să lucreze

Câștigă la loterie, cumpără o casă de vis și o mașină și renunț la o slujbă obositoare; aceasta este fantezia unui jucător de loterie obișnuit. Cu toate acestea, adevărul este că nu toți câștigătorii la loterie iau această cale. Aproximativ jumătate dintre marii câștigători continuă să lucreze. Desigur, banii nu sunt niciodată suficienți, iar majoritatea câștigătorilor tind să se aboneze la această școală de gândire.

Cele mai recente știri

Plățile de miliarde de dolari provoacă febra loteriei
2022-11-22

Plățile de miliarde de dolari provoacă febra loteriei

Știri