Știri

October 15, 2023

Biletul Powerball de 1,76 miliarde de dolari vândut în California după potrivirea tuturor celor șase numere

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserAdriana PopescuLocaliser

Inevitabilul s-a întâmplat în sfârșit! Pe 12 octombrie 2023, un singur bilet vândut în California, Statele Unite, a câștigat jackpotul Powerball. Asta după ce norocosul jucător a egalat toate cele șase numere la extragerea de miercuri pentru a câștiga jackpot-ul de 1,765 miliarde de dolari. Jackpot-ul are o valoare în numerar de 774,1 milioane de dolari. 

Biletul Powerball de 1,76 miliarde de dolari vândut în California după potrivirea tuturor celor șase numere

Potrivit Powerball, extragerea de miercuri, 11 octombrie a produs următorul set de bile albe: 22, 24, 40, 52 și 64. Powerball roșu a fost 10, în timp ce multiplicatorul Power Play a fost de 2x.

În mod interesant, compania a spus că numărul final al vânzărilor de bilete a depășit estimarea anunțată, rezultând un jackpot de 1,765 miliarde de dolari la momentul extragerii. Acest premiu este al doilea ca mărime din istoria jocurilor de loterie din Statele Unite. Este depășit doar de record mondial de 2,04 miliarde de dolari Powerball jackpot câștigat în California pe 7 noiembrie 2022.

Drew Svitko, președinte grup de produse la Powerball și directorul executiv al Loteriei din Pennsylvania, l-au felicitat pe câștigător spunând:

„Felicitări celui mai nou miliardar Powerball și milioanelor de jucători Powerball care au câștigat alte premii în bani la extragerea de aseară. Timp de 31 de ani, unii jucători care au visat să câștige un jackpot Powerball au sfidat șansele și, făcând acest lucru, au contribuit la generarea finanțare critică pentru serviciile și programele publice susținute de loteriile din SUA.

„Dacă ați cumpărat un bilet Powerball în timpul acestui jackpot, vă rugăm să știți că o parte din acel bilet va rămâne în statul dvs. de domiciliu pentru a face din acesta un loc mai bun pentru a trăi.”

Cei norocoși loterie Câștigătorul poate primi un premiu de anuitate de 1,765 miliarde USD sau o plată unică de 774,1 milioane USD, ambele înainte de deduceri fiscale. Dacă jucătorul anonim alege varianta anuitate, acesta va primi premiul pe 30 de ani, în creștere cu 5% anual.

După cum era de așteptat, operator de loterie le-a amintit participanților din întreaga Statele Unite să-și verifice din nou biletele pentru unul dintre cele nouă premii potențiale. Extragerea de miercuri seara a dus la peste 5,3 milioane de bilete câștigătoare la nivel național, cu șapte bilete din California, Florida, New York, Oklahoma și Virginia care au egalat toate cele cinci bile albe pentru a câștiga un premiu de 2 milioane de dolari. 

Este pentru a doua oară consecutiv, marele premiu Powerball a atins pragul de un miliard de dolari. În iulie anul acesta, un jucător din California a egalat toate cele șase numere pentru a câștiga Premiul jackpot de 1,08 miliarde de dolari.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, supranumită „Lotto Lorekeeper” la LottoRanker, își valorifică abilitățile meticuloase de cercetare și profunzimea culturală din Kerala, India, pentru a face lumină asupra fenomenelor loteriei globale. Dotată cu un simț acut al detaliilor și o înclinație pentru date, ea pătrunde adânc în lumea loteriei, dezvăluind pietre prețioase ascunse și modele în tendințe.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Cele mai recente știri

Cheltuieli la nivel mondial la loterie: tendințe și impact
2023-11-21

Cheltuieli la nivel mondial la loterie: tendințe și impact

Știri