Știri

November 29, 2022

Cum se calculează cotele la loterie

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Calculele matematice sunt utile atunci când se examinează probabilitatea de a câștiga un jackpot la loterie sau alte premii de nivel inferior. De asemenea, majoritatea pariorilor experți se bazează pe calcule atunci când se confruntă cu decizia la ce loterie să joace. Calculele informate sunt, fără îndoială, singura modalitate de a evalua probabilitatea de câștig la o loterie.

Cum se calculează cotele la loterie

Formula de calcul a cotelor la loterie poate fi puțin complexă și necesită cunoașterea unor concepte matematice avansate. Cu toate acestea, un de încredere site de clasare la loterie vine în ajutorul jucătorilor care nu sunt dispuși să îndure calculele lungi înainte de a alege cele mai bune loterie online. Cu toate acestea, pariorii interesați să facă ei înșiși calculele pot urma acest ghid.

Formula

Variabilele necesare pentru a calcula șansele de câștig la o loterie sunt totalul numărul de numere posibile de loterie (n) și numărul de numere de loterie câștigătoare alese necesare (r).

Formula este n!/r!*(nr)! Unde semnul exclamării denotă funcția factorială.

O modalitate ușoară de a înțelege formula este folosirea unui exemplu. Pentru o loterie care impune pariorilor să aleagă două numere din cinci cifre posibile, cota de câștig va fi calculată ca fiind 5!/2!*(5-2)! Aceasta rezultă la 120/12, care este egal cu 10 șansele de a câștiga la loterie va fi astfel 1 din 10.

Când să folosiți formula

Formula se aplică numai atunci când pariorilor li se permite să selecteze numerele de bilete în nicio ordine anume. Cu alte cuvinte, un bilet câștigător are aceleași numere ca cele care apar la extragere. Asta indiferent de ordinea în care sunt extrase numerele. Loteriile cu o limitare în ordinea selecției folosesc o formulă diferită, care este mai complexă și de obicei duce la cote mai slabe.

Unele loterie pot avea, de asemenea, reguli speciale care fac formula invalidă. De exemplu, o loterie poate include un număr unic care trebuie ales dintr-un grup mic separat de numere pentru jackpot. Formula într-un astfel de caz se va schimba în ceea ce privește găsirea valorii reale a lui n și r, dar formula generală va rămâne aceeași.

Calcularea șanselor de a alege numerele câștigătoare

Formula menționată mai sus indică șansele de câștig, presupunând că un parior cumpără un singur bilet. Cu toate acestea, șansele se îmbunătățesc cu fiecare achiziție suplimentară pentru aceeași tragere, motiv pentru care pariorii de elită cumpără adesea multe bilete sau alăturați-vă unor sindicate de loterie. În special, formula pentru calcularea cotelor de câștig atunci când jucați mai multe bilete este ușoară. 

Paritorii trebuie doar să scadă numărul de bilete din șansele de câștig ale unui bilet și apoi să împartă rezultatul la șansele de câștig pentru un bilet.

Participarea la multe extrageri crește șansele de câștig ale unui parior?

Rezultatele fiecăruia extragere la loterie sunt de obicei independente de rezultatele anterioare. Asta înseamnă că jocul de mai multe ori nu crește neapărat șansele de a câștiga la o anumită remiză. Pe de altă parte, neachiziționarea unui bilet anulează șansele jucătorilor de a câștiga. Asta înseamnă că jocul la mai multe extrageri sau loterie crește din punct de vedere tehnic șansele de câștig. 

Cu toate acestea, avantajele matematice sunt oarecum nesemnificative față de șansele de câștig într-o anumită remiză. Prin urmare, costul achiziționării de suficiente bilete pentru a obține avantajul matematic nu merită nici riscul.

Gânduri finale

Toate calculele făcute pentru a determina cotele de intrare nu sunt altceva decât numere. Jocul la loterie se bazează pe noroc, iar pariorii pot câștiga indiferent de cât de bune sau slabe sunt șansele. Experții recomandă ca cotele de câștig să fie folosite doar pentru a alege loteriile online potrivite și nu pentru a lua decizii financiare cu privire la cât de mult să folosești pe bilete. Paritorii ar trebui să ia în considerare, de asemenea, costul achiziționării biletelor în raport cu șansele de câștig atunci când aleg o loterie care oferă cote adecvate.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu

Cele mai recente știri

De la Scratch-off la Jackpot: Câștiga de 300.000 USD a unei femei din Carolina de Sud
2024-04-15

De la Scratch-off la Jackpot: Câștiga de 300.000 USD a unei femei din Carolina de Sud

Știri