Ghid pentru pariuri despre loterie și jocuri de noroc

Știri

2022-07-19

Există o distincție foarte mică între jocurile de noroc și loterie, pe care majoritatea pariorilor moderni par să nu o înțeleagă. Acest lucru duce adesea la dezbateri aprinse în rândul pariorilor care încearcă să facă distincția între cei doi. Conform definițiilor legale, o loterie este un joc cu reguli stabilite relevante în care jucătorii cumpără bilete care le oferă oportunități de a câștiga premii în bani sau orice alt premiu prestabilit. 

Ghid pentru pariuri despre loterie și jocuri de noroc

Există numeroase loterie disponibile pentru ca pariori să ia în considerare. Pentru început, platforme de clasare la loterie poate ajuta jucătorii să aleagă cel mai potrivit pentru ei. Pe de altă parte, jocurile de noroc se referă la un pariu sau un joc reciproc care urmează regulile stabilite pentru a determina partea sau persoana câștigătoare. Participanții achiziționează voluntar biletele cu riscul de a pierde valoarea biletelor, cu dorința de a câștiga valori bănești sau alte valori dorite.

Asemănări care îi fac pe paritori să compare loteria și jocurile de noroc

Principala asemănare dintre jocurile de noroc și loterie este că pariorii riscă bani, dar au șansa de a câștiga mai mult dacă pariurile lor sunt bune. La loterie, banii riscați sunt suma folosită pentru achiziționarea biletelor de loterie și așteptarea tragerii. La fel, în jocurile de noroc, pariorii pariază pe rezultatul unui meci.

O altă asemănare este că pariorii nu au nicio modalitate de a determina rezultatul, ceea ce înseamnă că atât loteriile, cât și evenimentele de jocuri de noroc sunt jocuri de noroc pur.

Și care sunt diferențele?

Principala diferență dintre jocurile de noroc și loterie constă în natura competiției. La loterie, jucătorii par adesea să concureze unul împotriva celuilalt. Asta pentru că premiile oferite câștigătorilor depind de suma încasată din vânzarea biletelor. Pariorii nu au nicio influență în ceea ce privește valoarea premiului. 

Cu jocurile de noroc, pariorii joacă împotriva operatorului de jocuri de noroc și nu împotriva altor jucători. Pariorii au, de asemenea, șanse de a influența sumele câștigate alegând cotele care li se potrivesc cel mai mult. Există mai multe tipuri de jocuri de noroc, inclusiv pariuri sportive și jocuri de cazinou, toate oferind gameplay-uri și cote diferite.

Sunt loteriile mai bune decât jocurile de noroc?

Potrivit majorității experților în jocuri de noroc, nu există o modalitate clară de a determina dacă loteriile sunt mai bune decât jocurile de noroc. În mod ideal, totul depinde de preferințele și nevoile particulare ale unui parior. Toate oferă un nivel ridicat de fior, pe care majoritatea pariorilor îl caută de obicei, în afară de premiul în bani.

Nivelurile de fior pe care le pot experimenta pariorii depind de mai mulți factori. Prima este suma posibilă de bani pe care pariorii o pot câștiga. Cu cât suma este mai mare, cu atât experiența va fi mai palpiantă. Suma pariată sau folosită pentru a cumpăra bilete de loterie contribuie, de asemenea, la nivelul de emoție, deoarece indică suma pe care pariorii o vor pierde dacă rezultatele nu le vor merge.

Probabilitatea de a câștiga este un alt factor care contribuie la entuziasmul oferit atât de loterie, cât și de jocurile de noroc. Cu cât șansele de câștig sunt mai mari, cu atât mai mulți pariori vor fi atrași și vor experimenta un nivel mai mare de fior. Contribuția finală la factorul emoționant este durata până când rezultatele unui pariu sunt determinate și cât timp va dura până când pariorii pot juca din nou. Cu cât timpul este mai scurt, cu atât pariul va fi mai interesant. De asemenea, jucătorii nu vor avea suficient timp pentru a lua decizii raționale cu privire la jocul din nou, dacă se prezintă rapid oportunitatea de a paria din nou.

Gânduri finale

Judecând după numeroase opinii, cei mai mulți pariori consideră loteriile o formă de jocuri de noroc, ceea ce este adevărat din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, există o distincție clară pe care cei mai mulți pariori o cunosc, dar nu o apreciază neapărat. De asemenea, diferențele nu contează atât de mult, cu condiția ca pariorii să obțină ceea ce își doresc și să se bucure de experiența de joc.

Cele mai recente știri

Cele mai bune bonusuri de bun venit cu cardul de plată pentru jucătorii de loto online în mai 2023
2023-05-09

Cele mai bune bonusuri de bun venit cu cardul de plată pentru jucătorii de loto online în mai 2023

Știri

Promoție cazinou

MozzartBet:100% până la 2022 lei + 200 rotiri gratuite
Jucați acum

Peste 18 ani. Se aplică T&C