Știri

February 12, 2024

Legalizarea potențială în Alabama a pariurilor sportive, a loteriei și a cazinourilor: o oportunitate de schimbare a jocului

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter

Alabama este pe cale să legalizeze pariurile sportive, o loterie de stat și înființarea a până la 10 cazinouri. Legislația propusă a jocurilor de noroc este de așteptat să fie votată în această săptămână, marcând prima încercare de legalizare de la respingerea unei loterie în 1999.

Legalizarea potențială în Alabama a pariurilor sportive, a loteriei și a cazinourilor: o oportunitate de schimbare a jocului

Posibila legalizare

Dacă legislația va fi aprobată de parlamentari, locuitorii din Alabama vor avea ocazia să voteze în privința acestei chestiuni la viitoarele alegeri generale din noiembrie. Legislația vizează înființarea unei loterie de stat, atât offline, cât și online, pariuri sportive și deschiderea a 10 noi cazinouri care oferă jocuri de masă și slot machines.

Procesul legislativ

Legislația, depusă în Camera Reprezentanților, constă în două proiecte de lege suplimentare. Un proiect de lege va fi depus la Constituția Alabama și va servi drept legislație principală pentru legalizarea jocurilor de noroc în stat. Celălalt proiect de lege va acoperi detaliile operaționale și de locație ale cazinourilor propuse.

Suport și aprobare

Andy Whitt, un reprezentant republican și lider al creatorilor legislației, se așteaptă ca comisia să ia o decizie în această săptămână. Pentru a reuși, avocații vor avea nevoie de sprijin atât din partea republicanilor, cât și a democraților.

Locații de cazino

Din cele 10 cazinouri propuse, trei vor fi situate pe terenuri tribale deținute de Poarch Band of Creek Indians. Aceste cazinouri vor fi situate în Atmore, Wetumpka și Montgomery. Celelalte șase cazinouri vor fi plasate în județele Jefferson, Greene, Mobile, Macon, Lowndes și Houston. Licența finală va fi eliberată către Poarch Creeks pentru a construi un cazinou pe teren non-tribal.

Beneficii pentru stat

Conform legislației propuse, veniturile din jocuri de noroc vor fi impozitate cu o cotă de 24%, în timp ce veniturile din pariurile sportive vor fi impozitate cu 17%. Deși așteptările oficiale privind veniturile sunt necunoscute, susținătorii estimează că statul ar putea câștiga peste 800 de milioane de dolari anual.

Veniturile generate vor fi alocate la două noi fonduri: Fondul Loterie pentru Educație și Fondul fiduciar pentru jocuri. Legiuitorii vor avea autoritatea de a determina modul în care aceste fonduri sunt utilizate în fiecare an.

Fondurile vor sprijini în primul rând educația, inclusiv burse pentru colegii de doi ani, școli tehnice, școli locale și programe de cercetare la universități. În plus, fondurile vor fi alocate programelor de asistență medicală rurală, asistență pentru persoanele cu venituri mici, proiecte de infrastructură precum drumuri și poduri și întreținerea parcurilor de stat.

Reglementare și Supraveghere

Operațiunile de jocuri de noroc propuse în Alabama vor fi reglementate de Alabama Gaming Commission, o agenție nou înființată responsabilă cu eliberarea licențelor și cu supravegherea tuturor activităților de jocuri de noroc. Comisia va fi formată din nouă membri și va include o Divizie de aplicare a legii. În plus, un consiliu de șapte membri va supraveghea Alabama Lottery Corporation.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
Despre

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Dezvăluirea viitorului: creșterea pieței globale a loteriei la 430,4 miliarde de dolari până în 2031
2024-05-15

Dezvăluirea viitorului: creșterea pieței globale a loteriei la 430,4 miliarde de dolari până în 2031

Știri