Știri

October 27, 2023

Revoluționând viziunea computerizată: puterea LLaVA și reglajul fin

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter

Recent, m-am adâncit în lumea viziunii computerizate și am descoperit un model captivant de limbaj vizual numit LLaVA. Acest model a revoluționat procesul de predare a unui model să recunoască caracteristicile specifice dintr-o imagine.

Revoluționând viziunea computerizată: puterea LLaVA și reglajul fin

În mod tradițional, antrenamentul unui model pentru a recunoaște culoarea unei mașini într-o imagine necesita un proces laborios de antrenament de la zero. Cu toate acestea, cu modele precum LLaVA, tot ce trebuie să faceți este să îi puneți o întrebare de genul „Care este culoarea mașinii?” si voila! Primești răspunsul tău, stil zero-shot.

Această abordare reflectă progresele pe care le-am văzut în domeniul procesării limbajului natural (NLP). În loc să antreneze modele lingvistice de la zero, cercetătorii ajustează acum modelele pre-instruite pentru a se potrivi nevoilor lor specifice. În mod similar, viziunea computerizată se îndreaptă în aceeași direcție.

Imaginați-vă că puteți extrage informații valoroase din imagini cu un simplu mesaj text. Și dacă trebuie să îmbunătățiți performanța modelului, un pic de reglare fină poate face minuni. De fapt, experimentele mele au arătat că modelele ajustate le pot depăși chiar și pe cele antrenate de la zero. E ca și cum ai avea ce este mai bun din ambele lumi!

Dar aici este adevăratul schimbător de joc: modelele de bază, datorită pregătirii lor extinse pe seturi de date masive, posedă o înțelegere remarcabilă a reprezentărilor imaginilor. Aceasta înseamnă că le puteți ajusta cu doar câteva exemple, eliminând nevoia de a colecta mii de imagini. De fapt, ei pot învăța chiar dintr-un singur exemplu.

Viteza de dezvoltare este un alt avantaj al utilizării solicitărilor de text pentru a interacționa cu imaginile. Cu această abordare, puteți crea rapid un prototip de computer vision în câteva secunde. Este rapid, eficient și revoluționează domeniul.

Deci, ne îndreptăm către un viitor în care modelele de bază să preia conducerea în viziunea computerizată sau mai există un loc pentru antrenarea modelelor de la zero? Răspunsul la această întrebare va modela viitorul vederii computerizate.

PS Aș dori să-mi conectez fără rușine platforma open-source numită Datasaurus. Acesta valorifică puterea modelelor de limbaj vizual pentru a ajuta inginerii să extragă rapid informații din imagini. Am vrut să-mi împărtășesc gândurile și să încep o conversație despre viitorul vederii computerizate. Hai să vorbim!

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
Despre

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Dezvăluirea viitorului: creșterea pieței globale a loteriei la 430,4 miliarde de dolari până în 2031
2024-05-15

Dezvăluirea viitorului: creșterea pieței globale a loteriei la 430,4 miliarde de dolari până în 2031

Știri