Plățile de miliarde de dolari provoacă febra loteriei

Știri

2022-11-22

Un câștigător norocos nu a revendicat încă 1,3 miliarde de dolari Jackpot la loterie Mega Millions in august. Observatorii la loterie așteaptă să vadă cine a câștigat premiul. Până atunci, volumul mare al valorii premiului a stârnit un reînnoit interes pentru achiziționarea de bilete de loterie la nivel global. Fiind cel mai bun profit pentru un dolar sau doi, premiile mari de loterie atrag milioane de consumatori care cumpără bilete în fiecare săptămână. În momentul în care jucătorii cumpără bilete, se acumulează jackpot-uri enorme, care dobândesc recorduri, dar nimeni nu câștigă. 

Plățile de miliarde de dolari provoacă febra loteriei

Jackpot-ul trece la următoarea dată a desenului și continuă să acumuleze până când cineva alege numerele câștigătoare. Iată o listă cu cele mai mari premii jackpot din istoria lotteriilor moderne.

Cele mai valoroase jackpot-uri din lume provin din Spania, unde Loteria Spaniolă de Crăciun oferă cele mai mari jackpot-uri din lume. În 2012, fondul total de premii a fost de 4,25 miliarde de dolari americani în 2022. 

Cu toate acestea, premiile sunt împărțite între mai mulți câștigători din întreaga țară. În 2016, cel mai mare fond de premii a fost echivalentul a aproximativ 2,4 miliarde de dolari. În 2020, cel mai mare premiu a fost de aproximativ 2,89 miliarde de dolari. Biletele sunt pretipărite cu numere din 5 cifre. Fiecare set de numere este vândut mai multor cumpărători diferiți, rezultând mai mulți câștigători pentru premiul principal.

Statele Unite

Pasionații de loterie de pe tot globul participă la Mega Millions și Jocuri de loterie Powerball. În ianuarie 2016, trei câștigători Powerball din California, Tennessee și Florida au împărțit un jackpot de 1,586 miliarde, cel mai mare jackpot din lume până în prezent. În 2018, un singur câștigător Mega Millions din Carolina de Sud a plecat cu 1,537 miliarde de dolari înainte de taxe.

În Statele Unite, serviciul intern de venituri preia 24% din toate câștigurile la loterie de peste 600 USD. Pentru câștigătorii din afara țării, impozitul este mai mare la 30%. 

Din punct de vedere istoric, premiile loteriei au început ca plăți numai de anuitate, care erau distribuite câștigătorilor în fiecare an. Cu toate acestea, odată cu popularitatea loteriei la nivel global, directorii oferă acum opțiuni de încasare. Câștigătorii loteriei acceptă adesea opțiunea de numerar, care plasează imediat o persoană într-o categorie de impozitare mai mare cu cei nou bogați.

Uniunea Europeană

Din fericire pentru câștigătorii europeni, jackpot-urile din regiune sunt scutite de taxe. Guvernul găsește alte modalități de a obține fonduri prin impozitarea loteriilor în afara câștigurilor. În Marea Britanie, operatorul de jocuri și guvernul au împărțit pariurile. 

Camelot, operatorul, pune cea mai mare parte din câștigurile sale pentru operarea loteriei și păstrarea profitului. Guvernul folosește fonduri pentru proiecte publice importante în cadrul inițiativei Camelot pentru o cauză bună. Până în prezent, cel mai mare jackpot din istoria Europei este o plată de 235 de milioane de euro în 2022.

Filipine

Loteria online premiile din Filipine merită o mențiune onorabilă. Orice premiu mai mare de 1 milion de dolari este o minune. În 2018, doi câștigători au împărțit un jackpot de 21 de milioane de dolari, care a fost cea mai mare sumă câștigată vreodată în Filipine la acea vreme.

Cel mai mare câștigător de jackpot din istorie este Gloria Mackenzie. Înainte să moară Mackenzie în 2021, ea a urcat în cărțile de istorie în 2013 ca cea mai mare câștigătoare a unui bilet Powerball cu un jackpot de 590 de milioane de dolari. După ce a luat opțiunea de retragere și a plătit taxe, ea a luat acasă 278 de milioane de dolari. 

Ea i-a dat jumătate din câștig fiului ei, care i-a administrat și banii ca împuternicire. În 2019, ea l-a dat în judecată pe fiul ei și pe consilierul financiar pe care l-a ales pentru încălcarea obligației fiduciare pentru alegerea unei strategii de investiții, despre care ea a susținut că a costat-o milioane în comisioane cu un profit redus. La momentul câștigării, Gloria era o văduvă de 84 de ani, cu puțină educație în management financiar.

Este important să rețineți că premiile mari vin cu responsabilități. Atât câștigătorii de milioane, cât și de miliarde de dolari solicită sfaturi de la avocați și consilieri financiari despre cum să gestioneze și să investească fondurile. Câștigătorii primesc numeroase solicitări pentru donații și fișe, motiv pentru care mulți acceptă plăți mari în mod anonim sau își iau timp pentru a pune lucrurile în ordine înainte de a veni în față pentru a revendica câștiguri mari la jackpot.

Cele mai recente știri

Plățile de miliarde de dolari provoacă febra loteriei
2022-11-22

Plățile de miliarde de dolari provoacă febra loteriei

Știri