Știri

September 20, 2022

Distribuția loteriilor în întreaga lume

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Primele înregistrări ale loteriilor cu premii în bani reali datează din secolul al XV-lea. La acea vreme, cele mai multe loterii erau concepute pentru cauze caritabile, mai ales de către autorități. Popularitatea lotteriilor a fost amplificată și mai mult pe măsură ce conceptul s-a răspândit la nivel global.

Distribuția loteriilor în întreaga lume

De-a lungul timpului, loteriile au devenit parte a culturii moderne, evidențiată de faptul că majoritatea țărilor au loterie de stat. Majoritatea guvernelor consideră jocurile de loterie o sursă esențială de venituri pentru a-și stimula economiile. Numărul loteriei bine stabilite este în prezent de 180, conform informațiilor publicate de World Lottery Association. Iată o defalcare a diferitelor locații.

Statele Unite și Canada

Statele Unite ale Americii sunt cunoscute pentru că au majoritatea loteriilor din orice țară. Majoritatea statelor au loterie administrate de stat, cele rămase încă dezbat dacă să introducă loteriile. Din 50 de state, cele șase state din SUA fără loterie includ Utah, Alabama, Mississippi, Alaska, Hawaii și Nevada.

Există, de asemenea, două loterie naționale, Powerball și Mega Millions. Majoritatea adulților din țară au jucat la loterie la un moment dat, ceea ce face din loterie cea mai răspândită formă de joc de noroc din țară.

În Canada, loteriile nu sunt la fel de mari ca în SUA. Drept urmare, în țară sunt operate doar trei jocuri de loterie.

Africa Loto

Jocurile de loterie nu sunt la fel de populare în Africa ca în alte regiuni. Cu toate acestea, există mai multe loterie în diferite țări, suficiente pentru a oferi majorității africanilor oportunități de a juca la loterie locale. 

Unul dintre principalii factori limitativi pentru loteriile din Africa sunt provocările geografice care fac dificilă accesarea vânzătorilor locali de bilete. În plus, starea economică a majorității țărilor îngreunează, de asemenea, cetățenilor să aibă fonduri de rezervă pentru a le folosi juca la loterie.

Cu toate acestea, mai multe țări africane avansate au loterie naționale. Acestea includ Kenya, Nigeria, Sudanul de Sud, Algeria, Ghana, Mauritius, Uganda, Maroc și Africa de Sud. Există un total de 15 loterie în Africa.

Loteriile asiatice

Asia este un alt continent unde jocurile de loterie se bucură de o popularitate imensă. Jocul la loterie este considerat de majoritatea asiaticilor ca o modalitate de a transmite sprijin și de apartenență la comunitate. În plus, unele comunități asiatice cred că jocul la loterie este o modalitate de a manifesta norocul în viața lor. Prin urmare, guvernele respective desfășoară cele mai multe loterii din Asia pentru a distribui beneficiile mai multor oameni.

Există 29 de loterie în toată Asia. Majoritatea țărilor asiatice, inclusiv Libanul, Japonia și Laos, au o singură loterie fiecare. Cele cu două loterie sunt Mongolia și China, Coreea de Sud având patru, cel mai mare număr de pe continent.

Loteriile europene

Cele mai multe dintre primele loterie au fost organizate în Europa în secolul al XV-lea, iar loteriile au rămas populare încă de atunci. Majoritatea țărilor europene au cel puțin o loterie națională. Estonia este singura țară europeană cu mai mult de patru loterie naționale, Polonia, Lituania, Lichtenstein și Bulgaria având fiecare câte patru loterie. Celelalte țări europene au două-trei loterie.

În plus, există câteva loterie jucate în mai multe țări. Un bun exemplu este loteria Euromillions, jucată în nouă țări europene.

Loto în America de Sud

Există 26 de cazinouri diferite răspândite în America de Sud. În plus, unele țări din America de Sud au mai multe loterie naționale. De exemplu, Brazilia, Barbados și Argentina au câte trei loterie, în timp ce Costa Rica și Columbia au patru.

Concluzie

În general, Statele Unite ale Americii sunt cea mai entuziasmată țară în ceea ce privește loterii, găzduind aproximativ un sfert din toate loteriile din lume. Informații despre acele loterie și altele din întreaga lume pot fi găsite pe acest site de clasare la loto. Numărul lotteriilor este de așteptat să crească în următorii ani, în mare parte datorită popularității tot mai mari a lotteriilor la nivel global, alimentată de progresele tehnologice din majoritatea țărilor.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Simptomele ne pot afecta viața de zi cu zi, dar tratamentul este disponibil!
2024-05-20

Simptomele ne pot afecta viața de zi cu zi, dar tratamentul este disponibil!

Știri