Țări

Loteria este o formă legală de jocuri de noroc în multe țări, dar nu în toate. Biletele de loterie sunt adesea vândute de organizații de stat, iar banii din vânzarea biletelor sunt destinate finanțării proiectelor publice. Cu toate acestea, loteria nu este permisă în unele țări, iar în majoritatea altora, orice loterie online este reglementată de legea țării.

Este legal să jucați la loterie atâta timp cât o persoană depășește vârsta legală considerată de legile și reglementările țării. Vârsta legală pentru a juca jocuri de loterie variază, dar, de obicei, este de 18 ani sau mai mult. Loteria este legală în majoritatea părților Statelor Unite, cu excepția Alabama, Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah și Wyoming.

Țări
MozzartBet:100% până la 2022 lei + 200 rotiri gratuite
Cereți-vă bonusul

Peste 18 ani. Se aplică T&C

Statele Unite ale Americii
us flag

Statele Unite ale Americii

Loteriile Americii au o tradiție lungă și bogată de a sprijini lucrări publice importante și proiecte de asistență socială. Din 1776, guvernul SUA a folosit loteriile pentru a strânge bani, începând cu Războiul de Independență, care a fost finanțat cu încasările de la una dintre primele loterie din țară.

Afișează mai multe
Bulgaria

Inițial, în toată Bulgaria existau atât loterie publice, cât și private. Cu toate acestea, guvernul a interzis toate lotourile private în 2020 pentru a îmbunătăți gestionarea jocurilor de noroc, a combate corupția și a minimiza efectele adverse ale culturii în creștere a jocurilor de noroc.

Afișează mai multe
Ungaria

Pariurile la loterie sunt o activitate de agrement preferată în rândul maghiarilor. La fel ca pariurile sportive, loteria din Ungaria este disponibilă online și offline. A fost un monopol al companiei de stat Szerencsejáték Zrt, un serviciu de jocuri de noroc care oferă o varietate de jocuri de noroc, inclusiv keno și pariuri sportive.

Afișează mai multe
Slovacia

Jocul la loterie poate fi foarte plin de satisfacții în ceea ce privește sentimentul bun pe care îl generează. De exemplu, participarea la Mega Millions, EuroMillions sau Powerball este în sine plină de satisfacții, deoarece acestea sunt unele dintre cele mai prestigioase jocuri din lume. În plus, jocul la loterie este unul dintre puținele moduri legitime în care poți investi doar 2 dolari și să câștigi milioane.

Afișează mai multe
Ucraina

Ucraina este cea mai mare țară din Europa de Est, cu numeroase resurse naturale și râuri. Belarus, Rusia, Polonia, Moldova, Slovacia, Ungaria și România au granițe cu țara. Ucraina este cunoscută pentru cultura sa slavă de est și a fost martoră la lupte de putere între multe imperii de-a lungul anilor. Țara a relegalizat loteriile online în 2020, făcându-le sigure pentru jucători. Jucătorii din Ucraina pot juca online doar pe cele mai bune site-uri de loterie cu licențe valide pentru Ucraina. Ucrainenii au libertate totală de a juca și cu operatorii internaționali.

Afișează mai multe
Regatul Unit

Cumpărarea biletelor de loterie este extrem de populară în Anglia. De fapt, peste 70% dintre britanici cumpără regulat bilete. Pentru doar două lire, un jucător are șansa de a câștiga un jackpot profitabil. Loteria Națională are o varietate de jocuri populare, care sunt gestionate de Camelot UK, o companie autorizată de comisia de jocuri de noroc din țară.

Afișează mai multe
Serbia

Faptul că sârbii nu au nevoie de mulți bani pentru a juca loto online este un alt factor care contribuie la popularitatea acestei forme de jocuri de noroc în țară. Da, doar câțiva dinari sunt de ajuns cumpără bilete de loterie și alăturați-vă comunității de jocuri. Prin urmare, sârbii nu trebuie să-și facă griji că vor pierde o sumă uriașă de bani.

Afișează mai multe
Țări în care loteria nu este legală

Țări în care loteria nu este legală

De asemenea, este ilegal în anumite țări precum Bangladesh, Brunei, Cambodgia, Macao, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Motivul pentru a fi ilegal în aceste țări este că guvernele lor au simțit că creează un sentiment nerealist de speranță și o iluzie de bogăție în rândul cetățenilor.

Există țări în care fie este necesar să aveți o licență de operator, fie statul conduce loteriile precum Afganistan, Algeria, Angola, Azerbaidjan, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Bolivia, Botswana, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Camerun, China (cu excepția Hong Kong și Macao), Columbia, Costa Rica și Cuba.

Țări în care loteria nu este legală
Loterie în întreaga lume

Loterie în întreaga lume

Mai jos sunt prezentate câteva aspecte ale site-uri de loterie online în diferite părți ale lumii.

Loteriile internaționale

Loteriile internaționale au devenit o formă din ce în ce mai populară de jocuri de noroc, deoarece pot fi jucate cu ușurință. Numerele pot fi alese online, indiferent de locul unde se află jucătorul. Jucătorii au posibilitatea de a câștiga mai multe șanse de câștig având mai multe bilete, ceea ce se poate face cu o singură achiziție.

În plus, există multe jocuri din care să alegi, cu o varietate mai mare de opțiuni și șanse diferite de câștig. Jucătorul poate selecta, de asemenea, numărul de linii de jucat și numărul de monede pe care să le parieze. Acest lucru face posibil să pariezi cât mai mult sau cât mai puțin, oferind jucătorului mai multe șanse de câștig.

Toate națiunile joacă la loterie?

Potrivit unui sondaj recent, oameni din cel puțin 176 de țări joacă la loterie online, inclusiv Statele Unite. Unele țări se bazează pe loterie ca parte a veniturilor lor naționale acolo unde sunt legale, în timp ce altele le folosesc ca formă de divertisment. Studiul a mai constatat că loteriile sunt cele mai răspândite în Asia și Africa. Deoarece oamenii din aceste regiuni au mijloace limitate de venit, se bazează pe loterie pentru a face bani.

Care sunt asemănările loteriilor online din întreaga lume?

Există multe asemănări în loteriile online din întreaga lume. Toți au unul dintre obiectivele lor ca să strângă bani pentru organizații de caritate și să folosească un sistem similar de alegere a numerelor.

Cele mai multe loterii din lume se bazează pe un sistem de extragere. Aceasta înseamnă că un computer sau un om selectează un număr, iar apoi acesta este dat jucătorului. Șansele de câștig depind de numărul de jucători și de câte numere sunt extrase. Cu cât sunt extrase mai multe numere, cu atât este mai puțin probabil ca un jucător să câștige.

Loterie în întreaga lume
Care sunt diferențele în loteria online din întreaga lume?

Care sunt diferențele în loteria online din întreaga lume?

Diferența la loteria online din întreaga lume este că unele țări au restricții cu privire la cine poate juca și cât de mult poate câștiga. O altă diferență este că unele loterie sunt administrate de guvern, în timp ce altele sunt organizații private.

Un jucător poate cumpăra bilete pentru orice loterie online din lume folosind un card de credit sau un Cont Paypal, dar este posibil să nu-și poată revendica premiul dacă locuiesc în afara statelor în care este oferită acea loterie.

În SUA, există multe companii diferite care oferă loterie online, fiecare cu propriile reguli și restricții. Această competiție duce la prețuri mai mici pentru bilete, precum și la reguli mai flexibile. Loteriile online din Asia sunt de obicei conduse de o singură companie, care poate avea un monopol pe piață.

Care sunt diferențele în loteria online din întreaga lume?
Care țări pariază cel mai mult?

Care țări pariază cel mai mult?

Majoritatea țărilor au cel puțin o anumită formă de jocuri de noroc. Un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății estimează că 1% din populația adultă a lumii, sau 155 de milioane de oameni, iubesc jocurile de noroc și le place să joace pe cele mai bune site-uri de loterie online.

Jocurile de noroc sunt cele mai răspândite în țările cu un PIB ridicat și un venit pe cap de locuitor scăzut. Țări precum Statele Unite și Australia au un PIB pe cap de locuitor ridicat și o prevalență scăzută a jocurilor de noroc, în timp ce țări precum Vietnam și China au un PIB pe cap de locuitor scăzut și o prevalență ridicată a jocurilor de noroc.

Pe lângă Statele Unite, alte țări cu mulți jucători care joacă pe cele mai bune site-uri de loterie sunt Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Indonezia, Canada și Taiwan.

Jocurile de noroc sunt legale și reglementate în multe țări din întreaga lume, dar sunt cele mai răspândite în țările cu o atitudine liberală față de jocurile de noroc. Aceste țări includ următoarele:

 • Australia
 • Canada
 • Costa Rica
 • Republica Cehă
 • Danemarca
 • Finlanda
 • Franţa
 • Germania
 • Italia
 • Japonia
 • Letonia
 • Lituania
 • Luxemburg
 • Noua Zeelanda
 • Norvegia

Loteriile online sunt populare în Statele Unite, Canada și Regatul Unit. Popularitatea lotteriilor online a fost în creștere în ultimii ani. În China, numărul de oameni care joacă la loterie online a atins peste 1 miliard în 2020. Jocurile de loterie online sunt populare în întreaga lume, inclusiv în țări precum India, China, Malaezia, Canada și Filipine.

Care țări pariază cel mai mult?