Cele mai bune loterie online din Bulgaria 2024

Inițial, în toată Bulgaria existau atât loterie publice, cât și private. Cu toate acestea, guvernul a interzis toate lotourile private în 2020 pentru a îmbunătăți gestionarea jocurilor de noroc, a combate corupția și a minimiza efectele adverse ale culturii în creștere a jocurilor de noroc.

Industria loteriei, în valoare de peste 562 de milioane de dolari, este acum sub controlul statului. Cu toate acestea, pariorii pot juca și jocuri de noroc găzduite în alte țări. Numărul furnizorilor offshore care acceptă jucători de loto bulgari crește, de asemenea, ca răspuns la numărul tot mai mare de pariori care joacă jocuri de tombolă.

Cele mai bune loterie online din Bulgaria 2024
Jocurile de loterie preferate ale jucătorului bulgar

Jocurile de loterie preferate ale jucătorului bulgar

Toto 2 6/49

Toto 2 6/49 este fără îndoială cea mai populară loterie locală în Bulgaria. Are loc de două ori pe săptămână, duminica și joia. Jocul implică alegerea a șase numere principale dintr-un grup de numere care variază de la 1 la 49. Nu există numere speciale sau bonus implicate în loterie.

Jucătorii trebuie doar să egaleze cele șase numere de pe un bilet pentru a câștiga jackpot-ul. Şansele de a câştiga Toto 2 6/49 sunt 1 la 13.983.816. Cotele sunt mai mari decât cele oferite de majoritatea jocurilor de tombolă, motiv pentru care probabil este destul de popular.

Euromilioane

Euromilioane este una dintre cele mai mari tombole din Europa și se bucură de un apel masiv în rândul pariorilor bulgari. Acest joc transnațional, lansat în 2004, organizează extrageri de două ori pe săptămână. Unul dintre principalele motive pentru care jocul de tombolă rămâne popular este sumele mari de jackpot.

Raportul dintre prețul biletului și suma posibilă de câștig face jocul atractiv pentru majoritatea pariorilor. Cu toate acestea, șansele de câștig sunt relativ scăzute în comparație cu alte loterie care oferă plăți de câștig mai mici. Ceva de reținut este că prețurile biletelor pot varia în diferite țări.

Jocurile de loterie preferate ale jucătorului bulgar
EuroJackpot

EuroJackpot

Eurojackpot este, fără îndoială, una dintre cele mai bune loterie online din Bulgaria și din întreaga Europă. Acest joc de noroc rulează din martie 2012, cu două extrageri săptămânale. Cotele de câștig sunt relativ mici, șansele de a câștiga jackpot-ul fiind de 1 la 95.344.200.

Biletele Eurojackpot sunt, de asemenea, relativ scumpe. Cu toate acestea, șansele scăzute de câștig sunt compensate cu sume mari de jackpot, care este printre principalele motive pentru popularitatea jocului în rândul pariorilor bulgari.

Jocul loteriei este, de asemenea, relativ ușor, făcându-l potrivit pentru începători și pariori experimentați. Jocul implică selectarea a cinci numere principale dintr-un grup de 50 și a două numere suplimentare dintr-un grup de 12.

EuroJackpot
Mega Milioane

Mega Milioane

Mega Milioane este, de asemenea, destul de popular printre pariorii bulgari, în ciuda faptului că are sediul pe un alt continent, SUA. Loteria este în desfășurare din 2002, cu extrageri organizate în fiecare vineri și marți. Acest joc este cunoscut pentru sume mari de jackpot, de obicei începând de la 40 de milioane de dolari și crescând după fiecare extragere până când un jucător norocos câștigă.

Câștigătorii jackpot-ului sunt plătiți în rate anuale gradate. Modalitatea de joc presupune alegerea a cinci numere aleatorii dintr-un grup de 70 și un număr suplimentar dintr-un grup de 25. Cotele de câștigare a jackpotului sunt mici, dar șansele de a câștiga orice premiu sunt relativ atractive datorită numeroaselor niveluri de premii oferite.

Mega Milioane
Metode de plată în Bulgaria

Metode de plată în Bulgaria

Carduri de credit

Majoritatea pariorilor bulgari folosesc carduri de credit pentru a-și cumpăra biletele de tombolă. Asta pentru că cardurile de credit sunt printre cele mai ușor disponibile opțiuni de plată la loterie în afară de numerar. Folosirea cardurilor de credit pentru a cumpăra bilete de pe cele mai bune site-uri de loto online este, de asemenea, relativ ușoară.

Jucătorii trebuie doar să furnizeze informațiile cardului lor și suma de plătit, iar tranzacția este procesată instantaneu. Aproape toți vânzătorii de bilete care oferă bilete pariorilor bulgari prin intermediul platformei online acceptă plăți cu cardul de credit.

Portofele electronice

Portofelele electronice sunt, de asemenea, destul de populare printre jucătorii bulgari care joacă online la loteria Bulgaria. Cele mai multe portofele electronice sunt acceptate la nivel internațional, ceea ce le face potrivite pentru jucătorii de loto bulgari care doresc să joace la loto online. Tranzacțiile cu portofel electronic sunt de obicei procesate instantaneu și fără costuri suplimentare pentru cumpărătorii de bilete. Sunt sigure, sigure și ușor de utilizat. Mai bine, utilizatorii de portofel electronic sunt adesea recompensați cu diferite bonusuri la loto.

Transferuri bancare

Transferurile bancare online sunt, fără îndoială, una dintre cele mai populare metode de depunere, în special printre jucătorii care doresc să cumpere volume mari de bilete per extragere. Acesta este de obicei unul de către pariori care doresc să-și maximizeze șansele de a câștiga jackpot-ul sau un premiu profitabil.

Aceasta include de obicei sindicatele de loterie. În plus, transferurile bancare oferă limite de tranzacție mai mari și securitate de vârf. Un alt avantaj al opțiunii de plată este că toate înregistrările tranzacțiilor sunt păstrate într-un singur loc.

Criptomonede

Criptomonedele devin treptat o opțiune de plată populară printre paritorii bulgari, în principal datorită securității și anonimatului. Cu toate acestea, numărul vânzătorilor de bilete de tombolă online care acceptă opțiunea de plată este limitat.

Metode de plată în Bulgaria
Sunt loteriile legale în Bulgaria?

Sunt loteriile legale în Bulgaria?

Legislația loteriei în Bulgaria

Jocurile de noroc sunt legale în Bulgaria din 1957, când a fost adoptată Legea privind jocurile de noroc. Legea includea o listă a operațiunilor de jocuri de noroc permise și reglementările relevante. A permis operarea de tombole atât private, cât și publice în interiorul țării. Cu toate acestea, Legea jocurilor de noroc a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor.

Una dintre cele mai semnificative schimbări în direcția jocurilor de noroc a avut loc în 2020, când parlamentul bulgar a adoptat legi care interzic operarea loteriei private în țară. Noua lege are principii similare care acoperă loteriile pe teren și online, dar cu reguli suplimentare care se aplică în mod specific jocurilor online.

Acte de loterie în Bulgaria

Principala lege care reglementează loteriile în Bulgaria este Legea jocurilor de noroc, adoptată în lege de parlamentul bulgar în 2012. Legea a încercat să înlocuiască cea anterioară Legea jocurilor de noroc din 1999, permițând includerea jocurilor digitale cu tombolă, care creșteau rapid în popularitate la acea vreme. In plus Legea privind impozitul pe venitul corporativ se aplică și furnizorilor de jocuri de tombolă în scopuri de colectare a taxelor.

Sunt loteriile legale în Bulgaria?
Autoritatea de reglementare

Autoritatea de reglementare

Până în 2020, Comisia de Stat pentru Jocuri de Noroc a fost autoritatea de reglementare însărcinată cu tombolele în Bulgaria.

Cu toate acestea, acest organism a fost marcat de numeroase acuzații de corupție că statul a decis să-l închidă definitiv și să transfere atribuțiile și autoritățile de reglementare către Agenția Națională a Venitului. Unele dintre funcțiile Agenției Naționale de Venituri includ monitorizarea și gestionarea tuturor activităților de jocuri de noroc.

Aceasta include respectarea regulilor și reglementărilor, aprobarea regulilor de joc aplicate de furnizori, aprobarea software-ului utilizat de site-uri de loto online, impunerea de sancțiuni atunci când este cazul și consilierea statului cu privire la modificările aduse legilor jocurilor de noroc.

Autoritatea de reglementare
Impozitarea

Impozitarea

Pariorii bulgari ar trebui să remita taxe pentru toate câștigurile lor, în conformitate cu legile fiscale ale țării. Aceasta include lotourile online, care se bucură de o popularitate masivă în țară. Cu toate acestea, fiecare furnizor este responsabil pentru remiterea taxelor către guvern, ceea ce înseamnă că câștigătorii își primesc prețurile cu sumele corespunzătoare de taxe deja deduse.

Ceva de remarcat este că legile privind impozitarea se aplică doar jocurilor locale de tombolă, care sunt în prezent conduse de stat. Asta înseamnă că paritorii care joacă jocuri de tombolă offshore nu sunt supuși legilor fiscale locale.

Cu toate acestea, ar putea fi nevoiți să plătească taxe pe baza legilor locale aplicabile jurisdicției furnizorului. Toate câștigurile din jocurile de noroc sunt supuse unui impozit de 20% din venitul brut din joc, adică 20% din diferența pozitivă dintre veniturile încasate din pariuri și câștigurile plătite.

Impozitarea
Publicitate

Publicitate

Legea privind jocurile de noroc are reguli stricte cu privire la reclamele pentru jocuri de noroc. De exemplu, furnizorii nu pot trimite potenţialilor jucători mesaje electronice sau ademenitoare nesolicitate despre jocurile de noroc. Unele dintre caracteristicile permise legal în reclame includ numele jocurilor, rezultatele jocului și suma plătită pentru câștiguri.

Publicitate
Istoria Loteriilor în Bulgaria

Istoria Loteriilor în Bulgaria

Bulgaria are o istorie lungă a jocurilor de noroc, care datează de la începutul secolului al XIX-lea. Loteriile au fost printre cele mai timpurii forme de jocuri de noroc din țară. În special, industria lotoului a înflorit în țară de la o vârstă fragedă din mai multe motive sociopolitice.

Aceste jocuri de noroc au rămas nereglementate timp de câteva decenii până la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a fost adoptată reglementarea jocurilor de noroc. Cu toate acestea, guvernul bulgar nu avea prea multe resurse la momentul respectiv pentru a aplica legile nou create în detaliu. Ca urmare, jocurile de noroc ilegale au devenit larg răspândite.

Toate formele de jocuri de noroc au fost interzise la începutul secolului al XX-lea pentru a rezolva problema jocurilor de noroc ilegale, făcându-i pe mulți bulgari să cadă în dependență de jocuri de noroc. Cu toate acestea, furnizorii de jocuri de noroc au ignorat în mare parte interdicția, deoarece mai multe unități de jocuri de noroc au continuat să funcționeze.

Acest lucru a fost posibil datorită nivelurilor ridicate de corupție care erau comune în țară pe atunci. Ca urmare, unitățile de jocuri de noroc s-au deghizat doar în pub-uri, cluburi sociale și alte unități.

În 1957, statul bulgar a stabilit un monopol pentru toate jocurile de noroc, loterie, pariuri sportive și bingo. Cele trei au fost primele forme de jocuri de noroc care au fost legalizate în Bulgaria după interzicerea tuturor formelor de jocuri de noroc. Legislația jocurilor de noroc a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor, dar loteriile au rămas în mare parte legale.

Istoria Loteriilor în Bulgaria
Loteriile în zilele noastre în Bulgaria

Loteriile în zilele noastre în Bulgaria

De-a lungul anilor, popularitatea jocurilor de noroc a crescut în Bulgaria, pe măsură ce mai mulți jucători s-au apucat de acest hobby. Introducerea jocurilor de tombolă online a fost un punct focal în istoria jocurilor de noroc a țării, ceea ce a îmbunătățit accesibilitatea la aceste jocuri de noroc. De exemplu, pariorii din zilele noastre pot cumpăra bilete de la furnizori offshore.

Acest lucru le oferă acces la jocuri de tombolă cu jackpot-uri mai mari, șanse mai bune de câștig sau orice alt criteriu preferat. În plus, jucătorii pot obține rapid rezultate la loto prin mai multe platforme online, reducând la minimum premiile nerevendicate.

Un alt factor care contribuie la popularitatea ridicată a tombolelor în Bulgaria este strategiile eficiente de marketing utilizate de furnizorii offshore. Strategiile de marketing ajută la expunerea potențialilor jucători la mai multe opțiuni decât cele oferite de loteriile de stat.

Loteriile în zilele noastre în Bulgaria
Viitorul Loteriilor în Bulgaria

Viitorul Loteriilor în Bulgaria

Majoritatea experților prevăd că jocurile de noroc vor rămâne legale în Bulgaria pentru o lungă perioadă de timp. Asta pentru că ajută la generarea de venituri semnificative pentru stat. Cu toate acestea, există mai multe indicii că peisajul jocurilor de noroc va fi privatizat, o mișcare care se așteaptă să declanșeze o creștere masivă în industria jocurilor de noroc din Bulgaria.

Viitorul Loteriilor în Bulgaria
Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Sunt loteriile legale în Bulgaria?

Da. Loteriile sunt în prezent legale în Bulgaria, urmând cea mai recentă modificare a Legii jocurilor de noroc. Cu toate acestea, localnicii au voie să joace doar la jocurile de tombolă administrate de stat. În plus, este ilegal ca orice furnizor privat să își bazeze operațiunile în țară. Legea cere, de asemenea, ca pariorii bulgari care joacă la loto online să aibă 18 ani sau mai mult.

Jucătorii bulgari pot juca la loteriile internaționale?

Nu există legi bulgare care să interzică pariorilor să joace jocuri de tombolă offshore. Paritorii pot juca astfel la cele mai bune loterie online din Bulgaria. Cu toate acestea, jocul offshore înseamnă că autoritatea bulgară de reglementare a jocurilor de noroc nu îi protejează pe jucători. De asemenea, jucătorilor li se poate cere să plătească taxe în jurisdicția relevantă.

Câte loterie sunt disponibile în Bulgaria?

Din punct de vedere tehnic, există o singură loterie de stat în Bulgaria, cunoscută sub numele de TOTO 2. Cu toate acestea, există mai multe opțiuni de joc pentru loterie, care au extrageri independente. Diferitele opțiuni TOTO 2 includ 6/49, 6/42, 5/35 și 5/50+1/12. În plus, pariorii bulgari pot accesa o varietate de alte jocuri de noroc în afara țării, cumpărând biletele relevante online de la vânzătorii de bilete aprobați.

Întrebări frecvente