Lottery Payout Options

Deci ai câștigat la loto cu un bilet de aur. Când vine vorba de „probleme pe care este mai bine să le ai decât să nu”, să alegi cum vrei să primești un premiu de loterie este acolo cu unele dintre cele mai bune.

Dacă sunteți norocosul câștigător al loteriei, puteți alege să vi se plătească premiul fie ca anuitate, fie ca sumă forfetară. Care alegere este cea mai bună? Acesta este ceva care se bazează pe propriul set unic de circumstanțe. În acest ghid, vom trece peste beneficiile și dezavantajele fiecărei alternative și apoi vă vom ajuta să alegeți calea care vă va aduce cel mai mare succes.

Ce se întâmplă când câștigi la loterie?

Ce se întâmplă când câștigi la loterie?

Ce ar trebui să anticipați dacă numerele de pe bilet se potrivesc cu cele de pe ecran? În sfârșit, cum procedați pentru a vă colecta premiul?

Nu vă grăbiți să vă ridicați premiul imediat după ce ați aflat că biletul este câștigător.

Pe măsură ce luați măsuri pentru a vă proteja biletul și identitatea câștigătoare, este, de asemenea, o idee bună să luați legătura cu experți de încredere. Dacă le aveți de partea dvs., vă poate ajuta să vă gestionați banii noi și să vă împiedice să faceți ajustări majore în viața voastră.

Când se știe că te-ai îmbogățit, vei fi inundat de cereri de donații din partea tuturor, de la organizații până la prieteni și familie dispăruți de mult, să nu uiți de „experti” financiari care concurează pentru afacerea ta. Vezi dacă poți rămâne anonim și evita orice penalizare verificând regulamentele.

În loc să renunți la locul de muncă, să cumperi un apartament scump, să începi o colecție de ceasuri de lux sau să iei o lună de concediu pentru a călători în Europa, ar trebui să te pui într-o poziție mai bună și să te gândești la ceea ce vrei să obții. Toată această activitate care atrage atenția îi va face pe oameni să asculte.

Nu faceți cumpărături mari până nu vă stabiliți obiectivele personale și financiare. Păstrează-ți cheltuielile sub control pentru moment și bucură-te de succes într-un mod discret.

Dacă nu aveți deja un testament, acum este o oportunitate excelentă de a redacta unul și de a fi martor. Dacă vrei să te asiguri că banii tăi sunt în siguranță de escrocii, un alt lucru pe care ar trebui să-l faci este să cercetezi regulile fiscale ale statului în care locuiești.

S-ar putea să nu crezi că este posibil, dar cineva din trecutul tău, cum ar fi un fost soț sau un fost angajat, ar putea decide să meargă în instanță pentru a lua o parte din câștigurile tale.

Ce se întâmplă când câștigi la loterie?
Cum funcționează o plată la loterie?

Cum funcționează o plată la loterie?

Mai trebuie luată o decizie majoră înainte de a vă putea încasa câștigurile: luați banii acum sau optați pentru o anuitate? Mai întâi, să definim ce presupune fiecare plată, astfel încât acest ghid să vă ajute să luați o decizie în cunoștință de cauză.

De obicei, există două moduri de a încasa un câștig la loterie: o singură sumă forfetară sau plăți periodice cunoscute sub numele de anuitate.

Mai multe considerente, cum ar fi vârsta, stabilitatea financiară și experiența în investiții, vă pot ajuta să alegeți cea mai bună alegere pentru dvs. Întrebarea este, care este de preferat? Cel mai bun curs de acțiune depinde de gusturile individuale și de constrângerile bugetare, așa că alegeți cu înțelepciune.

Pentru a compara, o anuitate este a serie de plăți efectuat în fiecare an, în timp ce o sumă forfetară este un transfer unic de numerar. Când li se oferă opțiunea, marea majoritate a câștigătorilor la loterie aleg plata în numerar. Beneficiul principal este că le este foame imediat de toți banii. Ești liber să faci ce vrei cu banii.

Deși mulți câștigători la loterie resping opțiunea de anuitate anuală, există un avantaj major pentru a vă accepta câștigurile treptat: acționează ca un card de „refacere”. Este cunoscut faptul că mulți câștigători la loterie își explodează rapid averea. Dacă lucrurile nu merg bine în primul an, vei fi în continuare plătit anual și vei avea o mulțime de oportunități de a te îmbunătăți.

Cum funcționează o plată la loterie?
Cât timp durează pentru a obține o plată de la loterie?

Cât timp durează pentru a obține o plată de la loterie?

Fiecare loterie are programul său și metoda de verificare a biletelor și de acordare a premiilor. Regulile pentru loteriile americane ca Powerball și Mega Milioane, și chiar și pentru loteriile la nivel de stat, sunt diferite de cele din Regatul Unit.

Acestea fiind spuse, nu aveți de ce să vă faceți griji. Vă puteți aștepta să primiți banii care vi se datorează într-un timp suficient.

Există însă o constantă: perioada în care trebuie să contabilizați biletul. Indiferent de locul în care achiziționați biletul, trebuie să îl semnați ca dovadă că sunteți proprietarul.

Cu toate că majoritatea site-urilor de loterie oferă o perioadă de grație de un an pentru răscumpărarea premiului, unii le permit câștigătorilor să stea pe banii lor până la trei ani.

Așteptarea poate părea nesfârșită, dar amintiți-vă că este bine dacă vă faceți timp. Un câștig la loterie îți poate compromite siguranța. Așteptați cel puțin două până la trei luni după ce entuziasmul public inițial s-a diminuat înainte de a vă colecta banii.

Veți avea mai mult timp să vă dați seama cum îi veți obține și să gestionați banii, precum și să identificați o echipă de profesioniști care vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe cei dragi să vă asigurați un viitor puternic.

Cât timp durează pentru a obține o plată de la loterie?
Care loterie dă cei mai mulți bani?

Care loterie dă cei mai mulți bani?

Să aruncăm o privire la parter - sau la jackpot-ul de pornire - deoarece stabilește precedentul pentru o plată decentă a jackpot-ului la loto. Un jackpot de pornire este o sumă la care premiul jackpot-ului unei loterie este revenit după ce a fost câștigat.

Spre deosebire de recompensele cu jackpot fix, cum ar fi plata de 25.000 USD Texas Cash Five sau marele premiu de 1 milion de dolari din AU Australia Monday Lotto, un loto cu un jackpot de început poate continua să crească cu fiecare rulare până când atinge limita loteriei sau este scos.

Statele Unite și Europa găzduiesc cele mai mari jackpot-uri de loterie de start din lume. Atât jackpot-urile Powerball din SUA, cât și Mega Millions sunt cele mai mari din lume. Jackpot-ul pentru ambele loterie se transferă la o nouă sumă de aproximativ 20 de milioane de dolari ori de câte ori este câștigat.

Cele mai mari câștiguri din mai multe loterie nici nu te compara cu asta! Este important să rețineți că jackpot-ul anunțat este decis oficial de vânzările de jocuri și ratele dobânzilor și este anunțat înainte de fiecare extragere.

EuroMillions, un fenomen pan-european, se mândrește cu al doilea cel mai mare jackpot oferit vreodată. Jackpotul începe de la 17 milioane de euro și crește prin transferuri până când atinge limita maximă.

Un alt favorit paneuropean, EuroJackpot, cu al treilea cel mai mare jackpot inițial. Această loterie are un jackpot de pornire de 10 milioane de euro, șanse decente de câștig, și o bază de fani considerabilă, astfel că recompensa este adesea câștigată cu mult înainte de a atinge limita maximă.

Care loterie dă cei mai mulți bani?
Care opțiune de plată la loterie este cea mai bună?

Care opțiune de plată la loterie este cea mai bună?

După cum am menționat mai sus, ambele plăți la loterie au meritele lor. Aici, vom prezenta avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni de plată.

Opțiunea de plată a sumei forfetare

Câștigătorii pot accepta o plată unică în numerar. În cazul unui jackpot de 200 de milioane de euro, câștigătorul ar putea lua 140 de milioane de euro în numerar, după taxe și taxe.

Când luați în considerare impozitele, este de preferat o sumă forfetară. Experții în investiții sunt de acord că suma forfetară are potențialul de a genera profituri mai mari decât minimul garantat de 200 de milioane de dolari. Primul pas este să vă dați seama cât de mult din plata în numerar intenționați să o cheltuiți imediat.

O îngrijorare majoră este că învingătorii nepăsători își pot irosi averea pentru ei înșiși, pentru cei dragi și pentru cauze demne. Oameni celebri, sportivi și oameni obișnuiți care au câștigat la loto s-a dovedit că și-au irosit averea până la punctul de a declara faliment.

Opțiunea de anuitate

Ratele sunt plătite ca o singură plată imediată urmată de peste 20 de rate.

Principalul beneficiu al obținerii unei anuități cu o sumă substanțială de bani este liniștea sufletească care vine odată cu știi că nu vei rămâne niciodată fără bani în următorii 30 de ani. Acest lucru ar putea oferi ușurare persoanelor conservatoare din punct de vedere fiscal sau persoanelor care nu își pot controla obiceiurile de cheltuieli.

Cu toate acestea, pericole există. Peste 30 de ani, entitatea care efectuează plata își poate epuiza resursele. Desigur, riști întotdeauna să nu trăiești suficient pentru a-ți cheltui averea.

În plus, există problema impozitelor pe proprietate, care ar fi percepute asupra proprietății dumneavoastră la o rată foarte mare dacă ați muri înainte ca toate ratele să fi fost plătite.

Cea mai populară metodă de a vă revendica câștigurile

În general, câștigurile mai mici pot fi revendicate ca numerar prin punctele de loto înregistrate și legitime. Pentru cantități mai mari, unele tari trimite-l prin posta. Pentru jackpot-uri și sume extrem de mari, cel mai bine este să le obțineți prin transferuri bancare. Este de preferat să evitați utilizarea criptomonedelor, deoarece acestea sunt volatile și vă pot pune fondurile în pericol.

Care opțiune de plată la loterie este cea mai bună?
Câștigurile de la loterie sunt impozitate?

Câștigurile de la loterie sunt impozitate?

Orice premiu pe care îl obțineți, fie că este vorba de bani, un obiect, o călătorie sau un serviciu, este supus impozitării. Valoarea de piață a majorității premiilor este cea folosită pentru a calcula impozitele.

Câștigurile de la loterie sunt supuse acelorași cote de impozitare ca și alte forme de venit. Deoarece acesta este cazul, câștigurile dvs. vor fi supuse impozitului pe venit la aceeași rată cu salariul dvs. obișnuit. În fiecare an, trebuie să raportați întreaga sumă pe care o primiți în declarația de impozit.

Să presupunem că ați câștigat 50.000 de euro la loterie în 2020 și ați ales să-i primiți în plăți de anuitate. Va trebui să includeți această sumă în venitul impozabil pentru 2020. Același lucru dacă luați o sumă forfetară în 2020. Și această sumă trebuie înregistrată. Un calculator de taxe este un dispozitiv necesar în acest scop.

Câștigurile dvs. vor fi supuse reținerii automate a banilor din impozite. Partea rămasă din obligația fiscală pentru acel premiu în bani va fi datorată atunci când depuneți declarația fiscală.

În plus, câștigurile la loterie sunt considerate parte a patrimoniului unei persoane. Aceasta înseamnă că, după moartea dumneavoastră, averea dumneavoastră va fi supusă plăților Taxului de Moștenire (IHT) efectuate de moștenitorii dumneavoastră. Averea dvs. poate consta din fonduri monetare, bunuri imobiliare sau alte bunuri de valoare.

Adevărul este că dacă câștigi jackpotul, cei de la taxe vor veni să bată. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu poți găsi modalități în cadrul legii de a minimiza datoria ta față de el. Luarea unei plăți de anuitate în fiecare an vă poate ajuta să rămâneți într-o bandă de impozitare mai mică și să vă reduceți rata de impozitare, în funcție de cât de mult câștigați.

Donarea multor bani către organizații de caritate vă poate ajuta să vă reduceți venitul impozabil. Poți oferi sume substanțiale pentru caritate, în timp ce mai ai o mulțime de bani rămași pentru uz personal, în funcție de suma pe care o câștigi.

Intenționați să vă cheltuiți noua bogăție pe cei mai apropiați? Luați în considerare cu atenție metodele dvs. Taxa pe cadouri nu se aplică cadourilor în bani sub un anumit prag. Nici donațiile nu vor fi făcute în mod direct către școlile de medicină sau învățământul superior.

Dacă plătiți direct factura medicală a mamei sau taxa de școlarizare a celui mai apropiat prieten, nu va trebui să raportați tranzacția ca un cadou în scopuri fiscale.

Câștigurile de la loterie sunt impozitate?