Lotto Winning Odds

S-au făcut paralele între șansele de a câștiga la loterie și șansele altor evenimente improbabile, cum ar fi să fii lovit de fulger. Aceste comparații sunt cunoscute. Este un fapt binecunoscut că șansele de a câștiga jackpotul la un joc de loterie cu format pick-6, precum Powerball sau alt joc pick-6, sunt extrem de îndepărtate.

Dar cât de jos coboară? De câte ori ar trebui să joci înainte ca șansele tale de câștig să devină semnificativ mai mari? Răspunsurile la aceste întrebări, până la șansele exacte, pot fi descoperite prin efectuarea unor calcule simple.

Ce înseamnă șansele la loterie?

Ce înseamnă șansele la loterie?

Câte numere trebuie potrivite și numărul de numere disponibil pentru a alege dintre ambele afectează probabilitatea de a câștiga un joc de loterie care este decis printr-o tragere aleatorie.

Pentru a câștiga jackpot-ul într-un loterie 6/49, de exemplu, trebuie să alegeți 6 numere câștigătoare dintr-un grup de 49. Cotele se îmbunătățesc pe măsură ce crește atât numărul de potriviri posibile, cât și numărul total de numere posibile.

Dacă puneți numele fiecărei persoane din Istanbul într-o pălărie (o pălărie foarte înaltă) și apoi le alegeți pe ale dvs. la întâmplare, șansele sunt aproximativ aceleași ca să câștigați un jackpot de 6/49, care este 1 din 14 milioane.

Loteriile și tombolele au cote diferite. Șansele de a câștiga o tombolă depind de numărul total de participanți. Șansele de a câștiga la loterie sunt întotdeauna aceleași, indiferent de câți oameni intră.

Cotele la pariuri și cotele la loterie sunt diferite una de cealaltă. Există aproximativ șanse chiar de a câștiga și de a pierde atunci când pariați la un eveniment sportiv. În mod eficient, vă întoarceți de două ori mai mult decât riscați.

Există o șansă la 292 de milioane să câștigi jackpot-ul dacă pariezi la loterie. Dacă ajungeți să câștigați, puteți alege să primiți fie o sumă forfetară, fie plăți în rate pe o perioadă de 20 sau 30 de ani. Apoi este supus impozitării. Cu pariuri sportive, puteți doar să mergeți la ghișeu, să vă predați biletul și să vă colectați câștigurile.

Ce înseamnă șansele la loterie?
Cum se calculează cotele la loterie?

Cum se calculează cotele la loterie?

Trebuie să știm cum să facem calcule pentru a ne determina șansele de a câștiga la loterie.

Șansele de a câștiga la loterie pot fi calculate împărțind suma tuturor numerelor imaginabile la suma tuturor numerelor câștigătoare. Dacă alegeți numere la întâmplare și nu contează în ce ordine sunt ambalate, atunci puteți utiliza această formulă: .

Formula folosește numărul total de cifre, notat cu n, și numărul real de cifre, notat cu r. Pentru orice număr întreg pozitiv n, un factorial este egal cu n * (n-1) * (n-2)... și așa mai departe, până la 0. Iată un exemplu: 3! reprezintă

Luați în considerare următorul scenariu: trebuie să selectați două numere între 1 și 5. Pentru a calcula probabilitatea de a alege cele două numere „corecte” (cele câștigătoare), puteți utiliza formula: sau sau sau 10. Astfel, în acest caz particular , șansele tale de câștig sunt 1 din 10.

Următorul pas este determinarea linii directoare pentru loterie. Cea mai mare parte a loteriilor uriașe, cum ar fi Mega Millions și Powerball, utilizează aproximativ aceleași reguli: cinci sau șase numere sunt selectate la întâmplare dintr-un număr mare de numere în care numerele nu sunt aranjate într-o anumită secvență și în care același număr nu poate. fi selectat din nou.

În unele jocuri, vi se poate cere să alegeți cinci sau șase numere, sau chiar mai multe, dintr-un număr mai mare sau mai mic de opțiuni disponibile. Pentru a determina șansele de câștig, tot ce trebuie să știți este numărul total de numere disponibile, precum și cantitatea totală de numere care au fost deja câștigate.

Singurul lucru care rămâne de făcut este să introduceți numerele în ecuația de probabilitate care a fost furnizată. Deoarece ar fi incomod să notăm numerele implicate între fiecare etapă a procesului de rezolvare, se recomandă ca această ecuație să fie rezolvată complet prin utilizarea unui motor de căutare sau a unui calculator.

Cum se calculează cotele la loterie?
Care loterie este cel mai ușor de câștigat?

Care loterie este cel mai ușor de câștigat?

Ceea ce definește o combinație câștigătoare într-un sistem de loterie poate să nu fie în altul. Dar știm care jocuri de loterie avem cele mai mari șanse de a câștiga? Cum îi câștigăm?

Cum câștigi la Powerball?

Atâta timp cât numerele sunt corecte, succesiunea primelor cinci numere Powerball nu contează și vei primi un premiu în bani pentru asta. Cu toate acestea, jackpot-ul major necesită o estimare corectă a Powerball, care reprezintă o șansă suplimentară de 1 din 26. Pe scurt, pentru a câștiga Powerball Jackpot, potriviți toate cele cinci bile albe și Powerball roșu.

Alegând doar Powerball vă va primi 4 USD, deci pentru un pariu de 2 USD, aveți o șansă de una din douăzeci și șase de a vedea un profit pe investiția dvs.

Cum câștigi Mega Millions?

Jackpot-ul este câștigat dacă cele cinci numere extrase ale unei persoane plus „Mega Minge” se potrivesc cu cele din extragere. Desigur, există și alte premii în afară de jackpot.

Oficialii au declarat că, dacă un jucător primește toate cele cinci numere, cu excepția „Mega Ball”, acesta poate câștiga 1 milion de dolari. În funcție de câte numere obțineți corect, puteți câștiga un premiu de consolare de la 2 USD la 10.000 USD.

În Illinois, jucătorii pot adăuga un „Megaplier” de 1 USD la biletul lor de 2 USD, ceea ce dublează plata oricărei recompense non-jackpot, inclusiv atingerea tuturor celor cinci cifre din extragere.

Cum câștigi EuroJackpot?

Fiecare bilet pentru extragere va avea cinci numere principale (1-50) și două numere euro (1-12). Având în vedere că numerele euro sunt alese de la o altă mașină cu bile, este probabil ca același număr să apară atât în extragerea numerelor primare, cât și în euro.

Pentru a câștiga jackpot-ul, trebuie să egalați atât cele cinci cifre principale, cât și cele două cifre euro. Potrivirea a doar trei numere vă va aduce un premiu, care începe de la aproximativ 6 EUR pentru potrivirea a două numere principale și un număr în euro.

Cum câștigi EuroMillions

Pentru a câștiga EuroMillions jackpot, jucătorii trebuie să selecteze șapte numere (5 numere obișnuite și 2 „stele norocoase”). Cele două stele norocoase nu pot fi combinate cu numerele normale, cu toate acestea, cele cinci cifre obișnuite pot fi în orice ordine. Numerele obișnuite merg de la 1 la 50, în timp ce Lucky Stars merg de la 1 la 12.

Poți câștiga un premiu potrivind cât mai puține trei numere, cu cea mai mică plată posibilă de 4 EUR pentru potrivirea unui număr obișnuit și a 2 stele norocoase.

Care loterie este cel mai ușor de câștigat?
Ce joc de loterie are cele mai bune șanse de câștig?

Ce joc de loterie are cele mai bune șanse de câștig?

Credeți sau nu, cel mai ușor de câștigat este Mini loto polonez. Șansele de a câștiga premiul jackpot-ului sunt de 850.668 la unu, dar acestea sunt de departe cele mai bune cote. Următorul este Loto suedez, în care vei avea o șansă din 6.724.520 de câștig.

Marele premiu al Mini loto polonez are un plafon total maxim de 72.000 de lire sterline, așa că nu vă va cumpăra proprietatea rurală pe care v-ați dori, ci ar putea ajuta doar la plata ipotecii.

Ce joc de loterie are cele mai bune șanse de câștig?
Care loterie are cele mai mari cote?

Care loterie are cele mai mari cote?

Cea mai bună șansă de a câștiga un mic premiu este la loteria franceză, cu o șansă una din șase. Urmează șansele Loto din Marea Britanie de aproximativ unul din nouă, în timp ce El Gordo din Spania De La Primitiva are cote de una din 10. Loto austriac, între timp, are cote de una din 12.

În general, numerele de loterie cu cele mai mari șanse de câștig sunt cele care sunt împărțite.

Numerele populare, cum ar fi cinci, șapte și 10, sunt alese mai frecvent. Aceasta înseamnă că există o probabilitate mai mare de a vă împărți premiul cu o altă persoană dacă aveți norocul să câștigați.

Care loterie are cele mai mari cote?
Ce joc de loterie câștigă cel mai mult?

Ce joc de loterie câștigă cel mai mult?

Loteriile cu cote mari, în medie, câștigă cel mai mult.

Loteria spaniolă de Crăciun, cunoscută și sub numele de El Gordo („The Fat One”, datorită plăților sale enorme) oferă cele mai bune cote din lume la un incredibil 1 la 100.000.

Acestea fiind spuse, această loterie funcționează mai degrabă ca o tombolă. Prețul unui bilet complet (billete) este exorbitant de 200 EUR (aproximativ 176 GBP). Există un cod din cinci cifre alocat fiecărei billete, care merge de la 00000 la 99999.

Fiecare billete este tipărită de 180 de ori, creând 100.000 de numere distincte de bilet. Aceste bilete sunt subdivizate în unități mai mici numite décimos („zecimi” sau „zece procente”), fiecare dintre ele valorând zece la sută din recompensa pe care o merită în mod normal țaglele corespunzătoare.

El Gordo are un fond de premii la fel de uimitor de 2,5 miliarde de euro (aproximativ 2,2 miliarde de lire sterline), ceea ce îl face cel mai mare din lume. Extragerea lui El Gordo este un eveniment anual care are loc în fiecare an pe 22 decembrie.

Jackpotul din 2011 de 720 de milioane de euro a fost împărțit în mod egal între 180 de bilete câștigătoare (sau 400.000 de euro pentru fiecare décimo) care conțineau numărul câștigător 58268, pentru o plată totală de 4 milioane de euro (5,2 milioane de dolari). Premiul total pus în joc în 2016 a fost de 2,414 miliarde de dolari sau 2,310 miliarde de euro. Suma mare pentru competiția din 2020 a fost de 2,38 miliarde de euro (2,897 miliarde de dolari).

Ce joc de loterie câștigă cel mai mult?
Cum să creșteți șansele de a câștiga la loterie?

Cum să creșteți șansele de a câștiga la loterie?

Iată trei moduri în care jucătorii de la loterie își pot crește șansele de câștig.

Cumpărând mai multe bilete

Achiziționarea unui număr mai mare de bilete de loterie se poate dovedi a fi o strategie fructuoasă pentru câștigarea de premii în bani. Strategia ideală este să cumpărați bilete care includ combinații de o varietate de seriale diferite.

Cu toate acestea, dezavantajul este că ajungi să cheltuiești mai mult decât de obicei achiziționarea biletelor de loterie; chiar și așa, creșterea numărului de combinații de numere pe care le jucați va crește șansele de a câștiga la loterie. Această strategie vă poate fi utilă dacă doriți să vă creșteți șansele de câștig cheltuind mai mulți bani pe bilete de loterie.

Amintiți-vă că toate numerele au o probabilitate egală

Fiecare număr posibil de loterie este la fel de probabil să fie extras ca oricare altul. Acest lucru înseamnă că fiecare persoană care cumpără un bilet are o șansă egală de câștig. Procesul de selecție este complet arbitrar și nu se bazează pe niciun fel de algoritm sau program de calculator.

Participanții la loterie selectează frecvent numere după superstiții, cum ar fi numerele norocoase și datele de naștere. Alegerea numerelor din calendar nu vă îmbunătățește șansele de câștig, deoarece toată lumea folosește astfel de numere. Alegeți un număr unic, aleatoriu. Șansele tale de câștig sunt mai bune atunci când folosești numere aleatorii.

Formează sau alătură-te unui sindicat

Aderarea la un sindicat de loterie vă poate crește șansele de câștig. Dacă sunt mai mulți oameni în sindicat, banii de loterie vor fi împărțiți între ei. Un membru mai mare înseamnă mai puțini bani pentru fiecare individ. Dacă doriți ca jackpot-ul dvs. să ajungă la mai puțini oameni, ar trebui să vă alăturați unui sindicat cu mai puțini oameni. Alăturarea unui grup de loterie crește semnificativ șansele de câștig.

Cum să creșteți șansele de a câștiga la loterie?