Cele mai bune loterie online din Regatul Unit 2023

Cumpărarea biletelor de loterie este extrem de populară în Anglia. De fapt, peste 70% dintre britanici cumpără regulat bilete. Pentru doar două lire, un jucător are șansa de a câștiga un jackpot profitabil. Loteria Națională are o varietate de jocuri populare, care sunt gestionate de Camelot UK, o companie autorizată de comisia de jocuri de noroc din țară.

Un alt avantaj pentru vânzările deja extinse de bilete este faptul că loteriile sunt excluse din legea care restricționează jocurile de noroc la rezidenții care au mai puțin de 18 ani. Britanicii de până la 16 ani pot cumpăra bilete de loterie. Câștigătorii pot alege plăți forfetare, un bonus atractiv pentru cei mai buni care nu trebuie să accepte plăți în rate.

Cele mai bune loterie online din Regatul Unit 2023
Istoria loteriilor din Marea Britanie
Istoria loteriilor din Marea Britanie

Istoria loteriilor din Marea Britanie

Anglia a lansat loteria națională în 1566–1569, după ce regina Elisabeta a ales loteria ca mijloc de a strânge fonduri pentru reparațiile portului. Locuitorii care își permiteau biletele de loterie nu aveau încredere în guvern și considerau distracția ca fiind imorală.

La acea vreme, jucătorii au cumpărat doar 10% din cele 400.000 de bilete disponibile. În următoarele decenii, guvernul Angliei a vândut brokerilor drepturile pentru biletele de loterie. Brokerii au angajat alergători pentru a vinde bilete. Adesea, brokerii vindeau acțiuni de bilete acelor jucători care doreau să parieze, dar nu aveau bani pentru prețul integral al biletului.

Dincolo de loteriile publice, loteriile private au strâns și bani pentru cauze bune. De exemplu, o loterie a strâns bani pentru a ajuta un grup să se stabilească la Jamestown din America. Până în 1826, după 250 de ani de funcționare, guvernul a renunțat la loterie, pe care criticii și unele facțiuni ale parlamentului le-au ridiculizat.

Istoria loteriilor din Marea Britanie
Loteria în zilele noastre în Anglia

Loteria în zilele noastre în Anglia

Climatul de astăzi la loterie din Regatul Unit este foarte diferit de începuturile sale umile. Cea mai populară loterie din Marea Britanie a început în 1994, numită Loteria Națională a Marii Britanii. În 2002, numele s-a schimbat în Lotto. Jucătorii aleg șase numere de la 1 la 50 sau acceptă numere aleatorii pentru doar 2 GBP pe linie.

Un parior poate cumpăra până la șapte linii pentru fiecare bilet și poate cumpăra până la 10 bilete într-o singură achiziție. Biletele de loterie sunt disponibile în fiecare zi online, la locațiile oficiilor poștale și la mai mulți comercianți locali.

Până în 2005, Comisia pentru jocuri de noroc din Regatul Unit a reglementat unitățile de jocuri de noroc autorizate din Anglia. Lansată pentru a proteja atât pariorii, cât și operatorii, Comisia aderă la legi stricte și examinează cu atenție companiile înainte de a acorda o licență de operare în Granițele Marii Britanii.

Pentru pariori, loteria oferă șansa de a primi bani semnificativi pentru o investiție mică. Câștigătorii trebuie doar să egaleze cele șase numere pentru a câștiga loteria principală. În cazul mai multor câștigători, premiul este împărțit în mod egal.

Începând de la 5 milioane de lire sterline pentru sâmbătă și 2,5 milioane de lire sterline pentru extragerea de miercuri, potul se acumulează până la următoarea extragere, dacă nimeni nu câștigă. După ce jackpotul ajunge la peste 22 de milioane de lire sterline, acesta se va acumula pentru o ultimă dată înainte ca autoritățile de reglementare să împartă premiul între pariorii care au ales cele mai multe numere potrivite.

Loteria în zilele noastre în Anglia
Jocurile de loterie preferate ale jucătorilor din Marea Britanie

Jocurile de loterie preferate ale jucătorilor din Marea Britanie

Câștiguri instantanee online

Pentru jucătorii care doresc să câștige instantaneu, câștigurile instantanee online sunt biletul. Unele jocuri cu câștig instantaneu sunt ca niște cărți răzuibile, iar altele includ joc interactiv, cum ar fi aruncarea zarurilor. Bazat exclusiv pe noroc, jocul nu necesită abilități sau acuitate mentală pentru a câștiga.

Jucătorii se înregistrează pentru un joc Instant Win. Participanții pot „cumpăra” sau „încerca”. Jocurile de încercare sunt gratuite, nu necesită plată și nu oferă nicio plată. Cu toate acestea, costul pentru a juca jocuri pentru a risca un câștig variază până la 5 GBP. Într-un joc Instant Win de 5 GBP, un jucător își riscă să câștige 1 milion GBP.

Loto HotPicks

Un bilet fierbinte este Lotto HotPicks. Flexibilitatea este cheia atracției, deoarece pariorii pot alege între 1 și 5 numere. Alegerea fie a alegerii 5, fie a alegerii 1 costă doar un jucător de 1 GBP pe linie. Sâmbăta și miercurea, HotPicks extrage numere câștigătoare. Biletele câștigătoare trebuie să se potrivească cu toate numerele.

Thunderball

Thunderball oferă pariorilor o șansă la jumătate de milion pentru doar 1 GBP. Cu extrageri sâmbătă, vineri și miercuri, jucătorii cumpără bilete cu cinci cifre de la 1 la 39, plus cifra Thunderball aleasă de la numerele 1 la 14.

Lucky Dip este disponibil și pentru Thunderball, oferind consumatorilor opțiunea de a cumpăra un bilet cu un număr aleatoriu. La fel ca și alte jocuri, jucătorii pot folosi toate cele șapte linii per fișă, cu o limită de achiziție de 10 deșeuri - plafonul maxim al premiului Thunderball la 500.000 GBP.

EuroMillions

EuroMillions atrage jucători din întreaga lume. Jucătorii cumpără bilete din Irlanda, Belgia, Monaco, Spania și o mulțime de alte țări. Nu este de mirare că premiul este exorbitant, deoarece câștigătorii iau acasă 174 de milioane de lire sterline în unele cazuri. Oamenii plătesc 2,50 GBP pe linie pentru bilete pe parcursul săptămânii, sperând să câștige jackpot-ul de marți și vineri seara.

Cu șapte linii pe un slip și o limită de 10 slips pentru jucătorii care aleg să parieze pe mai multe slips, jucătorii din întreaga lume alimentează creșterea exponențială a jackpot-urilor. Biletele sunt disponibile pe aplicațiile mobile, site-urile de loterie sau comercianții cu amănuntul din întreaga țară până la ora 19:30 în seara extragerii.

Selectând cinci numere de la 1 la 50, plus câteva numere stele norocoase de la 1 la 12, pariorii pot intra pentru a câștiga. Unii preferă Lucky Dip, un proces de selecție de numere aleatorii. Câștigătorii se potrivesc atât cu numerele principale cât și cu cele norocoase pentru a câștiga premiul.

Jocurile de loterie preferate ale jucătorilor din Marea Britanie
Modalitati de plata in Anglia

Modalitati de plata in Anglia

Numerar și credit

Cash este regele când vine vorba de loteria din Marea Britanie. De fapt, de ani de zile, autoritățile de reglementare au cerut numerar pentru a cumpăra un bilet de loterie sau un card răzuibil. Cu mai multe loterie disponibile acum și mulți cetățeni nevoiți să stea acasă din cauza pandemiei, modul de cumpărare a biletelor de loterie evoluează.

Chiar dacă pariorii pot cumpăra în continuare bilete de la peste 5.000 de locații de oficii poștale și comercianți cu amănuntul din întreaga regiune, biletele de loterie sunt acum disponibile și online. Site-ul Camelot oferă jucătorilor opțiunea de a cumpăra bilete Daily Play, EuroMillions, Thunderball și UK Lotto. Dacă folosești un card de debit din Regatul Unit, jucătorii care câștigă primesc câștiguri creditate înapoi pe cardul de debit utilizat pentru achiziționarea biletului.

Debit direct

Un inovator Modalitate de plată pentru Loteria Națională include opțiunea de debitare directă. Cu un cont bancar, jucătorii pot permite un debit lunar pentru a plăti biletele de loterie. Nu se aplică taxe suplimentare. Pur și simplu alegeți un joc. EuroMillions, Thunderball și Lotto acceptă toate plățile prin debit direct. Alegeți numerele sau alegeți Lucky Dip aleatoriu. Alegeți zilele de extragere pentru fiecare joc preferat. Selectați debit continuu, direct online.

După înregistrare și furnizarea detaliilor de plată, jucătorii de debit direct sunt gata. Plățile pentru achizițiile de bilete de loterie continuă automat și continuu până când jucătorul informează Loteria Națională despre dorința de a anula autorizația de debitare directă.

Modalitati de plata in Anglia
Viitorul loteriilor în Anglia

Viitorul loteriilor în Anglia

Din 2020, pandemia de Covid-19 a creat o situație care a forțat vizitatorii cazinourilor înăuntru. Unii dintre acești pariori au apelat la loterie, care contribuie semnificativ la creșterea jocurilor de noroc online. Drept urmare, Comisia își revizuiește politicile pentru a înțelege cum să răspundă cel mai bine cererii de jocuri de noroc pentru pariori online.

Autoritățile de reglementare au trecut deja către procese mai stricte de verificare a vârstei pentru jucători. Ca popularitate de cumpărând bilete de loterie online continuă să se extindă, britanicii se confruntă cu urâțenia dependenței de jocuri de noroc. Unele politici sunt menite să reducă dependența pentru cei care nu pot să-și monitorizeze comportamentul.

În următorii ani, reglementările mai stricte pot avea impact asupra pieței, întrucât Comisia încearcă să mențină o domnire fermă asupra politicilor puse în aplicare pentru a proteja britanicii și unitățile care vând bilete de loterie. Amenzi mari îi așteaptă pe cei care nu respectă reglementările Marii Britanii privind pariurile. Potențialul pieței este alimentat de britanicii care caută divertisment și speră să câștige sume mari de bani.

Viitorul loteriilor în Anglia
Sunt loteriile legale în Anglia?

Sunt loteriile legale în Anglia?

În 1993, National Lottery Act din Marea Britanie a stabilit cadrul pentru reglementarea infrastructurii loteriei din Anglia. Loteria este un aspect important al societății britanice din punct de vedere juridic. Până în 1994, prima loterie a avut loc în noiembrie. Înființată pentru a strânge fonduri pentru cauze bune, loteria a strâns peste 35 de miliarde de lire sterline de la crearea sa și a plătit consumatorilor peste 59 de miliarde de lire sterline în premii în bani.

Legea Loteriei Naționale a instituit primul birou de Loterie Națională, care gestionează modul în care sunt distribuite veniturile din loterie. Camelot a câștigat prima licență de loterie din Marea Britanie într-un proces de licitație competitivă. Oficiul Național de Loterie din Regatul Unit reglementează loteria printr-o comisie națională înființată în 1999. În 2005, Legea privind jocurile de noroc a fost instituită de parlament pentru a controla toate jocurile de noroc, transferând autoritatea autorităților locale.

Până în 2006, legea a deschis calea pentru înființarea Comisiei pentru jocuri de noroc din Regatul Unit, care a preluat controlul asupra sarcinilor de reglementare pentru loterie în 2013, când și-a asumat responsabilitățile Comisiei naționale de loterie. Comisia protejează consumatorii, reglementează companiile, analizează operatorii și se asigură că cele mai mari venituri sunt distribuite unor cauze bune.

Licențiere

În 2007, Comisia pentru jocuri de noroc a emis lui Camelot o licență reînnoită pentru a opera loteria. Chiar și cu procesul de licitație, compania a câștigat a treia licență în 2009. Deși, autoritățile de reglementare au proiectat licența să dureze doar zece ani. A fost prelungit până în 2023.

Deținut inițial de patru investitori, inclusiv Fujitsu Services și Royal Mail Enterprises, proprietarii inițiali ai Camelot au vândut de atunci acțiunile către planul de pensii al profesorilor din Ontario.

Alte sarcini ale lui Camelot includ comercializarea de noi produse de loterie, proiectarea de jocuri și oferirea de protecție a consumatorilor. În semn de recunoaștere a succesului Camelot, Marea Britanie continuă să reînnoiască contractul companiei și să recunoască succesul său în realizarea de strângeri de fonduri esențiale pentru cauze vitale, inclusiv 500 de milioane de lire sterline strânse în 2012 pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Sunt loteriile legale în Anglia?
FAQ

FAQ

Ce jocuri de loterie sunt disponibile în Marea Britanie?

O varietate de jocuri de loterie sunt disponibile pentru a le juca britanici. Loto este popular în Anglia, dar EuroMillions ajunge la jucători de pe tot globul, alimentând sume mari de jackpot. Britanicii aleg, de asemenea, cărți de răzuit Instant Win, Thunderball și Lotto Hotpicks. Toate jocurile majore de loterie din Marea Britanie oferă premii substanțiale câștigătorilor. Pentru a paria, jucătorii aleg numerele preferate, sperând să se potrivească cu numerele câștigătoare pentru fiecare extragere la loterie.

Cât din încasările de la loterie sunt distribuite unor cauze bune?

Loteria Națională a Regatului Unit reține doar 1% din veniturile din încasările loteriei. 95% este distribuit câștigătorilor de loterie și cauze bune. 4% se aplică pentru compensarea cheltuielilor operaționale. Fiind una dintre cele mai eficiente și eficiente unități de loterie la nivel global, loteria din Marea Britanie folosește veniturile pentru a face diferența în întreaga țară.

În 2017, proiectele de artă, sport, conservarea patrimoniului, sănătate, mediu și educație au primit un procent din încasările de la loterie.

Popularitatea Loteriei Naționale din Regatul Unit este în contrast puternic cu criticile primite de avocații loteriei la începutul legalizării loterielor în țară. Declanșând creștere atât la nivel național, cât și internațional, jucătorii continuă să își asume șansele să câștige jackpot-uri mari.

De la 500.000 de lire sterline la mai mult de 60 de milioane de lire sterline, jackpot-urile cresc odată cu creșterea participării la jocuri a britanicilor din întreaga țară. Cunoscuți pentru practicile operaționale eficiente, Comisia și contractorul său, Camelot, au creat o infrastructură robustă de loterie, care continuă să strângă milioane pentru sprijinirea proiectelor publice și sociale importante din Regatul Unit.

FAQ