Loterie vs Lozuri: care are șanse de câștig mai bune?

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Te-ai întrebat vreodată dacă lozurile sau biletele de loterie oferă șanse mai mari de câștig? Lozurile răzuibile pot fi savurate fără a cheltui un ban și sunt jocuri de noroc. Cu toate acestea, mulți oameni preferă jocurile bazate pe abilități, în special online.

În ceea ce privește profitul, biletele de loterie oferă o plată mai mare decât cardurile răzuibile. Din păcate, șansele de a câștiga la loterie sunt astronomic scăzute, ceea ce face foarte puțin probabil să câștigi vreodată. Cărțile răzuibile, pe de altă parte, au jackpot-uri mai mici, dar plăți mai frecvente, ceea ce le face un pariu financiar mai bun decât jocul la loterie.

Acest articol explică cum funcționează cardurile răzuibile, șansele de câștig, cât de mult poți câștiga și cum vei fi plătit dacă vei câștiga.

Loterie vs Lozuri: care are șanse de câștig mai bune?

Ce sunt Scratch Cards?

Cărțile răzuibile, cunoscute și sub denumirea de răzuire sau răzuitoare, sunt un tip de joc de noroc care este similar cu loteria, dar este semnificativ mai ușor de jucat și oferă premii rapide. Jocuri de răzuit sunt uneori denumite jocuri instant din acest motiv.

Atât modelele, cât și jocurile care sunt jucate cu carduri răzuibile pot fi variate. Totuși, procesul pentru câștigarea unui card răzuibil este același, indiferent de produs: pur și simplu zgârieți stratul argintiu pentru a vă dezvălui premiul.

În cele mai multe cazuri, premiile oferite de cărțile răzuibile nu sunt nici măcar aproape de a fi comparabile cu cele oferite de jackpot-urile la loterie. Câștigurile încep de la un dolar și pot ajunge la milioane de dolari în total.

Este simplu să pui mâna pe jocuri de răzuit, deoarece le poți cumpăra de la aproape orice benzinărie sau magazin din colț. În timp ce prețul unui bilet de loterie poate ajunge până la 1 USD, valoarea unor carduri răzuibile poate ajunge până la 100 USD. Cardurile mai scumpe au, de obicei, premii mai mari asociate cu ele.

Compararea lozurilor și a jocurilor de loterie

Loteriile implică adesea selectarea numerelor dintr-un grup predeterminat de până la 69 de cifre.

După ce ați luat decizia, va trebui să completați o fișă de joc cu numerele alese și să o oferiți unui reprezentant al loteriei. Funcționarul va introduce opțiunile dvs. într-un sistem computerizat, care va imprima apoi un bilet de loterie care să se potrivească cu biletul dvs.

Extragerile de la loterie au loc de obicei de două ori pe săptămână, de obicei sâmbăta și miercurea. Oficialii loteriei folosesc o mașină specializată preîncărcată cu bile care poartă toate numerele în timpul extragerii.

Bilele sunt eliberate din mașină la întâmplare. Vi se acordă jackpot-ul dacă toate numerele imprimate pe bilet se potrivesc exact cu numerele imprimate pe una dintre bilele pe care aparatul le-a împins afară. Secvența în care apar numerele pe bilet este irelevantă.

Dacă mai mult de o persoană ghicește numerele câștigătoare, potul va fi împărțit proporțional între ele. Dacă nu există un câștigător norocos, jackpot-ul crește până la următoarea extragere. Un jackpot mai mare înseamnă de obicei că mai mulți oameni vor participa la următoarea extragere în speranța de a câștiga o bucată din plăcintă.

Înțelegerea cardului răzuibil și a șanselor de loterie

Lozuri: un joc de noroc

Cardurile răzuibile oferă un joc de noroc simplu: cumperi un card, zgârieți de pe suprafață și vedeți dacă ați câștigat un premiu. Șansele de câștig sunt determinate de doi factori: numărul total de bilete produse și numărul de premii. De exemplu, dacă un joc eliberează 20 de milioane de bilete și oferă 6 milioane de premii, șansele de a câștiga orice premiu sunt de aproximativ 1 din 3,33. Cu toate acestea, aceste cote variază pe măsură ce biletele sunt vândute și premiile sunt revendicate.

Multe organizații de loterie oferă informații despre numărul de premii revendicate și nerevendicate, ceea ce vă poate ajuta să înțelegeți șansele dvs. actuale de câștig. În general, șansele de a câștiga premiul principal într-un joc de cărți răzuibile sunt mari - adesea 1 la un milion - în timp ce șansele de a câștiga premii mai mici sunt mai favorabile.

Cote la loterie: o scufundare mai adâncă

Jocuri de loterie, cum ar fi Loto 6/49 sau Powerball, solicită jucătorilor să selecteze numere dintr-un grup mare, câștigătorii fiind determinați prin extrageri aleatorii. Șansele de câștig variază semnificativ în funcție de regulile jocului și de mărimea fondului de numere. De exemplu, la Loto 6/49 din Canada, șansele de a ajunge la jackpot sunt 1 la 13.983.816. Acest lucru necesită potrivirea tuturor celor 6 numere dintr-un grup de 49.

În schimb, Powerball și Mega Millions din Statele Unite folosesc grupuri mai mari de 69 și, respectiv, 70 de numere. Șansele de a câștiga jackpotul Powerball sunt de aproximativ 1 la 292,2 milioane, puțin mai bune decât șansele de 1 la 302,5 milioane pentru Mega Millions.

Sunt lozurile mai bune decât loteria?

Este important de remarcat faptul că, în timp ce loteria oferă plăți mai mari, șansele de câștig sunt mult mai mici decât cele răzuibile, unde cotele în cel mai rău caz sunt 1 din 12. Atât loteriile, cât și cărțile răzuibile sunt concepute în așa fel încât premiile mai mici. sunt mai des câștigate. Șansele tale de a selecta un număr corect dintr-un grup de șase numere sunt mai mari decât șansele tale de a selecta toate cele șase numere corect.

Cardurile răzuibile au o discrepanță semnificativă în numărul de carduri tipărite pentru recompensele mai mici în comparație cu numărul de carduri tipărite pentru premiile mai mari. În consecință, majoritatea cardurilor răzuibile cu un bilet câștigător vor fi eligibile doar pentru sume mai mici.

Pe baza șanselor de a câștiga orice premiu la o loterie sau la o carte de răzuit, care sunt unul din douăzeci și patru și, respectiv, unul din doisprezece, este foarte probabil să câștigi un premiu dacă achiziționezi unul dintre aceste jocuri cel puțin o dată la fiecare douăsprezece cumpărături.

Merită să ne amintim că premiile cel mai ușor de câștigat sunt de 2 USD. Aceasta înseamnă că șansele de 1 în 24 și 1 în 12 vor duce cel mai probabil la o victorie de 2 dolari. În plus, investirea aceleiași sume de bani atât în ​​bilete de loterie, cât și în carduri răzuibile, vă va dubla banii pe acestea din urmă.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu

Ce sunt cardurile răzuibile?

Lozurile răzuibile, cunoscute și sub denumirea de răzuire sau răzuitoare, sunt jocuri de noroc ușor de jucat. Ele implică zgârierea unei suprafețe pentru a dezvălui potențiale premii dedesubt. Aceste carduri vin în diferite modele și teme, iar câștigurile pot varia de la sume mici la milioane de dolari.

Cum funcționează cardurile răzuibile?

Pentru a juca, achiziționați o carte de răzuit și utilizați o monedă sau un obiect similar pentru a zgâria stratul, dezvăluind simboluri sau numere dedesubt. Dacă aceste simboluri sau numere se potrivesc cu o combinație câștigătoare, așa cum este indicată pe card, câștigați un premiu. Procesul este rapid și simplu.

Care sunt șansele de a câștiga pe o carte de răzuit?

Șansele de a câștiga pe un card răzuibil depind de numărul de bilete produse și de numărul de premii disponibile. De exemplu, dacă sunt în circulație 20 de milioane de bilete cu 6 milioane de premii, șansele de a câștiga orice premiu sunt de aproximativ 1 la 3,33. Aceste șanse se schimbă pe măsură ce se vând mai multe bilete și se revendică premii.

Cum sunt selectate numerele de loterie?

Într-o loterie, jucătorii selectează numere dintr-un interval prestabilit. De exemplu, puteți alege șase numere dintr-un grup de 49. După ce ați ales numerele, trimiteți selecția pentru a fi introdus la o tragere la sorți.

Cât de des au loc extragerile la loterie?

Extragerile de la loterie au loc de obicei de două ori pe săptămână, adesea sâmbăta și miercurea. Extragerea implică selectarea aleatorie a numerelor folosind o mașină specializată încărcată cu bile numerotate.

Ce se întâmplă dacă mai multe persoane câștigă la loterie?

Dacă mai mult de o persoană ghicește corect numerele câștigătoare la loterie, jackpot-ul este împărțit în mod egal între toți câștigătorii. Dacă nimeni nu câștigă, jackpot-ul trece la următoarea extragere, ceea ce duce adesea la jackpot-uri mai mari și la creșterea participării.

Care sunt șansele de a câștiga la loterie?

Cotele la loterie variază foarte mult în funcție de joc. De exemplu, șansele de a câștiga la Loto canadian 6/49 sunt de aproximativ 1 la 13.983.816. La loteriile mai mari precum Powerball sau Mega Millions, cotele pot fi la fel de mari ca 1 la 292,2 milioane sau, respectiv, 1 la 302,5 milioane.

Sunt cardurile răzuibile sau biletele de loterie un pariu mai bun?

Cardurile răzuibile oferă jackpot-uri mai mici, dar plăți mai frecvente, ceea ce le face o opțiune mai bună pentru câștiguri consistente și mai mici. Biletele de loterie oferă șansa de a obține jackpot-uri mai mari, dar cu șanse semnificativ mai mici de câștig.

Cât de mult poți câștiga cu Lozuri?

Premiile pentru cardurile răzuibile pot varia foarte mult. Ele pot începe de la un dolar și pot ajunge la milioane. Valoarea cardului se corelează adesea cu valoarea potențială a premiului; cardurile cu prețuri mai mari oferă de obicei premii mai mari.

Merită să jucați cărți răzuibile și la loterie?

În timp ce atât cărțile răzuibile, cât și biletele de loterie oferă entuziasmul de a câștiga bani potențial, ele ar trebui să fie jucate în mod responsabil. Amintiți-vă, acestea sunt jocuri de noroc fără nicio garanție de câștig. Cotele sunt în general în favoarea operatorului de joc, așa că este important să jucați mai degrabă pentru distracție decât ca o modalitate de a câștiga bani.